Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

Piet Bertelsen bliver administrator for Applaus

Fra september skal den erfarne teater- og kulturprofil, Piet Bertelsen, varetage rollen som administrator hos Applaus og være med til at understøtte Applaus’ arbejde med at fremme publikumsudviklingen i det danske kulturliv.

Piet Bertelsen kommer med mange års erfaring fra teaterbranchen, der spænder bredt fra den administrative organisation med fokus på strategisk udviklingsarbejde til ledelse og udvikling af projekter, hvor publikum i forskellige mål- og aldersgrupper har været aktivt deltagende.

En styrkelse af Applaus

”Jeg glæder mig virkelig meget til at få Piet Bertelsen med på holdet. Piet kommer med en solid erfaring fra scenekunstbranchen, som vi kommer til at få stor gavn og glæde af. Applaus gennemgår i øjeblikket en spændende udvikling og er vokset til at blive en organisation, der rækker ud og er mere for en større del af kulturlivet, det kommer Piet til at spille ind i på smukkeste vis, og jeg glæder mig meget til samarbejdet,” siger Lene Struck-Madsen, leder af Applaus.

”Jeg har med stor interesse fulgt og selv fået faglig erfaring/viden gennem Applaus’ lærerige projekter og undersøgelser gennem de sidste par år. Det glæder jeg mig til at blive en del af og sammen med det stærke faglige team fortsætte og styrke Applaus’ vigtige udviklingsarbejde,” udtaler Piet Bertelsen.

Piet Bertelsen har senest været teaterleder på Teatret Riddersalen og trækker herudover på faglige erfaringer fra ansættelser på Aarhus Teater, Teaterbilletter.dk, Det Kongelige Teater m.m.

Applaus har siden 2018 arbejdet med at hjælpe den danske scenekunstbranche med at nå ud til et større og mere mangfoldigt publikum og overgik til at være en selvejende institution fra 1. oktober 2021. Ansættelsen af Piet Bertelsen understøtter Applaus’ nye strategi om at fremme publikumsudviklingen på tværs af hele det danske kulturliv. 

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...