Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Hege Tokle stopper som leder af Syddjurs Egnsteater

Efter 13 år ved roret hos Syddjurs Egnsteater har Hege Tokle besluttet at trække sig som leder. Dette sker efter aftale med teatrets bestyrelse.

Hege Tokle har ledet Syddjurs Egnsteater helt fra starten i 2009, hvor publikum alene var børn og unge. Med den seneste egnsteateraftale er målgruppen udvidet til også at omfatte voksne, og der er gennem årene lagt stadig større vægt på teatrets betydning som kunstnerisk formidler af historier, der er forankret i lokalområdet. 

Senest har de to forestillinger Heksejagten og TyveTyve trukket fulde huse og fortolket henholdsvis de brutale hekseprocesser, der udsprang fra Rugaard Gods i 1600-tallet – og et stykke unik samfunds- og lokalhistorie fra Corona-pandemiens dage i 2020. 

Fra kompagni til egnsteater

”Jeg er stolt over det, jeg har opnået med teatret, siden jeg i 1990 overtog Teaterkompagniet i Mejlgade. Særlig stolt er jeg naturligvis af, at vi i 2009 fik status som egnsteater i Syddjurs og derved navneændring til Syddjurs Egnsteater, men i særdeleshed, at vi med trilogien Hjerterum (2014-2018) og forestillingen Heksejagten (2020-2021), begge dybt forankrede i Djurslands lokalhistorie, satte Syddjurs på landkortet og tiltrak publikummer fra hele landet. Men også at vi hvert år sørger for, at børn og unge i kommunen får tilbudt teaterforestillinger gennem skolen og på den måde når et publikum, vi ellers ikke ville kunne nå. Nu ønsker jeg dog at prioritere anderledes og føler, at det er det rette tidspunkt at stoppe op og koncentrere mig om familien. Og jeg ser frem til næste år som kunstner at være med til at producere teatrets nye småbørnsforestilling,” udtaler Hege Tokle.  

”Hege har gennem alle årene gjort et kæmpe arbejde for Syddjurs Egnsteater. Hun har investeret sig selv og sine evner fuldt ud i de mange forestillinger, der er produceret, og har søsat en række dybt originale idéer og projekter. Vi er taknemmelige for den store idérigdom, kreativitet, energi og fandenivoldskhed, hun har lagt i arbejdet og glæder os til også fremover at opleve Hege bruge sine mange kunstneriske evner. Vi vil gerne takke Hege for hendes store indsats og ønsker hende alt det bedste fremover,” udtaler Bestyrelsen for Syddjurs Egnsteater.

I forbindelse med Hege Tokles fratræden konstitueres teatrets administrator, Elisabeth N. Hübener, som teaterleder. Bestyrelsen vil snarest indlede en rekrutteringsproces med henblik på at besætte stillingen fremover. 

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...