Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Sjællands Teater fejrer FAIR PLAYs 50-års jubilæum

I 2022 har FAIR PLAY lavet vedkommende og samfundsaktuelt teater for børn og unge – teater i øjenhøjde – i 50 år. Jubilæet fejres med stort program lørdag den 12. november.

Teatret er opkaldt efter den allerførste forestilling, hvor ”Vågen og sund dansk ungdom spiller comedie til styrkelse af fædrelandskærligheden og forsvarsviljen i folket: FAIR PLAY et debatstykke om idræt.

Teatret har gennem alle årene lavet forestillinger for børn og unge – forestillinger med noget på hjerte. I 2022 fejres jubilæet med to forskellige forestillinger: En af dagene, der havde premiere i foråret, og Under Mælkevejen, der har premiere 28. oktober.

Lørdag den 12. november fejres FAIR PLAYs 50-års jubilæum bl.a. med forestilling og bogudgivelse af teatrets 50-års jubilæumsbog. Samtidig fejres Robert Parrs 30-års jubilæum som kunstnerisk leder.

Historien bag FAIR PLAY

Teatergruppen FAIR PLAY blev stiftet i 1972 i København som ramme for ovennævnte debatstykke om idræt og fortsatte som erklæret venstreorienteret teater. Nogle år senere flyttede teatret til Bøsserup ved Nykøbing Sjælland, for herefter at lande i Holbæk.

Som gruppenavnet antyder, var FAIR PLAY startet som et kollektivt ledet teater, men i 1992 blev Robert Parr ansat som kunstnerisk leder, og det har han altså nu været i 30 år. Den engelskfødte skuespiller, instruktør og dramatiker startede sin teatertilværelse i Danmark sammen med Teatret Terra Nova, der især blev kendt for sine integrationsteaterprojekter.

I 2002 blev teatret egnsteater i Vestsjællands Amt efter i mange år at have modtaget støtte fra Teaterrådets puljer. I 2010 blev teatret egnsteater i Holbæk Kommune, og fra 1. januar 2021 blev Teatret Fair Play en del af Sjællands Teater, der kan kalde sig Danmarks største egnsteater – med støtte fra både Holbæk og Slagelse kommuner.

Dette er på samme tid den måske både største og mindste ændring i teatrets 50 år lange historie. Den største, fordi FAIR PLAY nu er en del af et stort teater med mange ansatte og mange forskellige forestillinger og arrangementer på programmet. Og den mindste, fordi teatret fortsætter med at lave vedkommende og samfundsaktuelle forestillinger for børn og unge – og sende dem på turné i hele landet.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...