Del

I 2022 har FAIR PLAY lavet vedkommende og samfundsaktuelt teater for børn og unge – teater i øjenhøjde – i 50 år. Jubilæet fejres med stort program lørdag den 12. november.

Teatret er opkaldt efter den allerførste forestilling, hvor ”Vågen og sund dansk ungdom spiller comedie til styrkelse af fædrelandskærligheden og forsvarsviljen i folket: FAIR PLAY et debatstykke om idræt.

Teatret har gennem alle årene lavet forestillinger for børn og unge – forestillinger med noget på hjerte. I 2022 fejres jubilæet med to forskellige forestillinger: En af dagene, der havde premiere i foråret, og Under Mælkevejen, der har premiere 28. oktober.

Lørdag den 12. november fejres FAIR PLAYs 50-års jubilæum bl.a. med forestilling og bogudgivelse af teatrets 50-års jubilæumsbog. Samtidig fejres Robert Parrs 30-års jubilæum som kunstnerisk leder.

Historien bag FAIR PLAY

Teatergruppen FAIR PLAY blev stiftet i 1972 i København som ramme for ovennævnte debatstykke om idræt og fortsatte som erklæret venstreorienteret teater. Nogle år senere flyttede teatret til Bøsserup ved Nykøbing Sjælland, for herefter at lande i Holbæk.

Som gruppenavnet antyder, var FAIR PLAY startet som et kollektivt ledet teater, men i 1992 blev Robert Parr ansat som kunstnerisk leder, og det har han altså nu været i 30 år. Den engelskfødte skuespiller, instruktør og dramatiker startede sin teatertilværelse i Danmark sammen med Teatret Terra Nova, der især blev kendt for sine integrationsteaterprojekter.

I 2002 blev teatret egnsteater i Vestsjællands Amt efter i mange år at have modtaget støtte fra Teaterrådets puljer. I 2010 blev teatret egnsteater i Holbæk Kommune, og fra 1. januar 2021 blev Teatret Fair Play en del af Sjællands Teater, der kan kalde sig Danmarks største egnsteater – med støtte fra både Holbæk og Slagelse kommuner.

Dette er på samme tid den måske både største og mindste ændring i teatrets 50 år lange historie. Den største, fordi FAIR PLAY nu er en del af et stort teater med mange ansatte og mange forskellige forestillinger og arrangementer på programmet. Og den mindste, fordi teatret fortsætter med at lave vedkommende og samfundsaktuelle forestillinger for børn og unge – og sende dem på turné i hele landet.

Kilde: Pressemeddelelse