Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Vol. 17 på Teater Momentum skal ledes af to scenografer

Den kunstneriske ledelse til Momentums Vol. 17 er klar. For første gang overlades teaterrummet ikke til en instruktør men til en scenograf-duo. Det varsler, ganske som man kunne forestille sig, en noget anderledes kunstnerisk proces end normalt.

Det er en del af Teater Momentums DNA er, at den kunstneriske ledelse hvert år bliver fyret og en ny bliver ansat. Næste sæsons kunstneriske ledelse hedder GRIF og består af Ditte Marie Walter Tygesen og Mikkel Sebastian Rostrup, der begge er uddannet scenografer (og iscenesættere). 

“Vi kender Teater Momentum for sine store satsninger og modige valg – og næste sæson bliver ingen undtagelse: Vi kommer til at være den første scenograf-duo nogensinde som overtager den kunstneriske ledelse på Momentum, og det kommer vores sæson selvfølgelig til at bære præg af,” lover Mikkel Rostrup.

Rum og æstetik i første række

Vol. 17 bliver en sæson, hvor rum og æstetik får lov til at komme i første række. GRIF vil hverken arbejde med instruktør-rollen eller scenograf-rollen i klassisk forstand. I stedet vil de starte med at iscenesætte rummet, og først derefter får dramatikken lov til at udfolde sig, og teksterne bliver produceret. Det er et eksperiment, der absolut er i tråd med husets ånd, hvis man spørger den nyansatte teaterdirektør, Jeppe Sand:

”Det er netop det, Momentum kan. Huset har efterhånden mange års erfaring med at undersøge nye veje i scenekunsten, med fokus på at skabe fornyelse og unikke konstellationer. Det er sådan vi bibeholder vores kunstneriske kvalitet og relevans. Med Ditte og Mikkel på holdet kommer vi til at præsentere en ny sæson fyldt til randen med fordybelse, nerve og store oplevelser,” fortæller han. 

Vol. 17 lanceres til foråret

Temaet for Vol. 17 er endnu en hemmelighed, men Ditte Tygesen vil gerne garantere, at det bliver en sæson, der både giver publikum store oplevelser at smage og føle på.

 ”Vi lover det både bliver smukt og grimt og for meget af det gode. Der skal trykkes på alle sanser i vores forestillinger og vores publikum må godt gå fra salen beriget, stimuleret og en anelse skræmt…” fortæller hun.

Scenograf og kostumedesigner Ditte Marie Walter Tygesen & scenograf og arkitekt Mikkel Rostrup er begge uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2020. Vol. 17-forestillinger og temaer vil blive annonceret frem mod lanceringen af den nye sæson og Momentums øvrige sæsonkatalog til maj.

Seneste

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...
Annonce
Annonce

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag aften uddelt i ODEON i Odense. Uden hensyntagen til køn blev årets stærkeste scenekunstpræstationer hyldet. Det...

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...