Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

CPH Stages internationale indsats sætter fokus på kunstnere fra Grønland og Færøerne

CPH Stage har gennem flere år dyrket en bevidsthed om mangfoldighed og repræsentation især i brancheprogrammet og i sin kuratering af internationale forestillinger. Nu tager festivalen endnu et skridt med et mere formelt initiativ ved at invitere kunstnere fra Grønland og  Færøerne til at være en del af CPH Stages internationale dage – festivalens vindue til det internationale professionelle miljø.

CPH Stage har siden 2017 fokuseret udviklet sin internationale indsats og CPH Stages Internationale Dage er blevet en vigtig platform for de teatre og teaterkompagnier, der ønsker at arbejde internationalt inden for voksenteater. Mere end 400 internationale professionelle har siden festivalens begyndelse oplevet dansk scenekunst live i Danmark. Det er der kommet både turnéaftaler, recidency ophold og internationale samarbejder ud af.

I år udvider CPH Stage sin internationale indsats med et fokus på at have grønlandske og færøske kunstnere og producenter med i præsentationen af scenekunst fra Rigsfællesskabet. Det sker i et samarbejde med Nordens Hus på Færøerne og Det Grønlandske nationalteater. Projektet er støttet af Nordisk Kulturfond, der bl.a. gør det muligt, at grønlandske og færøske kunstnere/producenter kan rejse til Danmark og deltage i det internationale program med støtte til rejse og ophold. 

Blindspot vendes til handling 

International programansvarlig og producent Karen Toftegaard har bygget CPH Stages internationale  indsats op som en international mødeplatform, hvor man kan møde internationale og danske kollegaer  samtidig med, at man kan se kuraterede, danske forestillinger og opdage danske kunstnere – meget inspireret af internationale platforme som CINARS i Canada og SIBIU i  Rumænien.

“Det har været et blindspot, at vi ikke har inviteret hele Rigsfællesskabet med til bordet før nu. Heldigvis kan man lære og blive klogere – det gør vi så nu i tæt samråd med Grønlands Nationalteater og Det Nordiske Hus på Færøerne. I samtalerne er det blevet tydeligt, at det vigtigste formål er at dyrke et naturligt samarbejdsgrundlag mellem kunstnere og producenter fra Grønland, Færøerne og Danmark – og at give kollegaer fra Grønland og Færøerne en synlighed på CPH Stages Internationale Dage. Her kan vi sammen møde verden, når den kommer til København, i form af internationale programlæggere og producenter,” siger Karen Toftegaard.

Digital showcasing karen toftegaard cph stage
Karen Toftegaard, international producent, CPH Stage. Foto: Frida Gregersen

Både for nye og etablerede kunstnere

CPH Stage opstartede i 2022 festivalens Emerging Artists and Producers Programme, fordi “det at arbejde  internationalt er blevet langt mere komplekst her under og efter pandemien – og vi kan nemt komme til  at have en glemt generation i det internationalt arbejde,” fortæller Karen Toftegaard.

“Det er essentielt, at dette særlige fokus på at invitere grønlandske og færøske aktører med til bordet er tilgængeligt for dem, der er i begyndelsen af deres internationale arbejde. På den måde bidrager vi til at grundlægge nogle naturlige samarbejdsformer og en bevidsthed om, hvilke muligheder der er, når kunstnere og producenter fra Grønland, Færøerne og Danmark arbejder internationalt – i fællesskab”.

16 forestillinger fra Danmark, Grønland og Færøerne er udvalgt af en international jury baseret på et Open  Call til at være en del af showcase og pitch-programmet, der lanceres den 8. februar. Iblandt er en  grønlandsk og en færøsk forestilling. CPH STAGE samarbejder med IETM Aarhus om bl.a. at få en forestilling af Grønlands Nationalteater til Danmark, der kommer til at spille for publikum og internationale  professionelle både i København og Aarhus i juni måned. Derudover vil der være færøsk deltagelse i CPH  STAGE’s pitch-program.

Du kan se dette års 14 udvalgte kunstnere og producenter fra Grønland, Danmark og Færøerne – Emerging Artists and Producers Programme her.

Seneste

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Ina-Miriam Rosenbaum modtager Teaterpokalen 2023

Foreningen Danske Teaterjournalister har i går kåret årets modtagere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform," skriver lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024