Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Moving Identities: Nyt europæisk residency-samarbejde med fokus på diversitet i scenekunsten

Med støtte fra programmet Creative Europe lyder startskuddet i 2023 for det treårige residency-samarbejde, som har fået titlen Moving Identities.

Midt i de uroligheder og trængsler, som hærger Europa i disse dage, er der noget at fejre i scenekunstbranchen. På tværs af grænserne mellem Belgien, Danmark, Estland, Tyskland, Norge og Spanien fejrer seks venues bevillingen af et treårigt residency-samarbejde med titlen Moving Identities.

Kunst reflekterer liv

Projektet er etableret i Danmark hos Udviklingsplatformen for Scenekunst. Om Moving Identities-projektet forklarer leder Mikkel Harder:

“I disse krisetider bliver vi alle mindet om, at vi har gjort noget forkert i fortiden. Måske ikke som individer eller institutioner, men i en meget større sammenhæng. Med denne bevilling kan vi støtte scenekunstnere fra seks europæiske lande i deres søgen efter en ny europæisk identitet. Fokusset på kunstnerisk skabelse er en ny og mere inkluderende opfattelse af en europæisk identitet, som ikke er begrænset af nationaliteter, køn, krop eller troseretninger. De scenekunstnere, som får residency har et arbejde foran sig, som forhåbentligt vil inspirere os alle til, hvordan vi undgår fortidens fejl og i stedet træder mod en mere human, inkluderende og bæredygtig verden”.

Residencies på tværs af grænser

Moving Identities er et treårigt udvekslingsprogram for scenekunstnere i seks europæiske lande. Samlet vil 72 kunstnere rejse mellem deres hjemland og to andre lande for at skabe en mere bæredygtig, mangfoldig og inkluderende base for europæiske identiteter i scenekunstbranchens frie felt.

Der vil være residency-ophold hos Udviklingsplatformen for Scenekunst (Danmark), Vonk (Belgien), Nau Ivanow (Spanien), HELLERAU (Tyskland), Davvi – Centre for Performing Arts (Norge) og Sõltumatu Tantsu Lava (STL) med Vaba Lava (Estland). 

For at løfte fagligheden vil fem rådgivningspartnere tage del i projektet og hjælpe til med at arbejde mod en mere bæredygtig og mangfoldig kultur i den europæiske scenekunst. Rådgivningspartnerne er: CKI (Danmark), Bæredygtig Scenekunst NU (Danmark), Himhearandit (Danmark), ITI (Tyskland) og Dansk Kulturinstitut DCI (Estland).  

Moving Identities er støttet af The Creative Europe Programme og får stor ros med sig. De udtaler blandt andet, at Moving Identities skaber relevante tiltag i scenekunstbranchen ved at skabe social inklusion, og at dele af projektet vil have indflydelse, også i fremtiden.

Sådan fungerer Moving Identities

Formålet med projektet er at opnå større diversitet i den europæiske scenekunst og styrke underrepræsenterede kunstneres internationale netværk og synlighed gennem internationale residencies. Moving Identities giver også anledning til vidensdeling mellem partnerne, hvilket skal sikre udviklingen af redskaber, som kan støtte mangfoldige kunstnere og temaer.

Hvert år udvælges en gruppe kunstnere fra deltagerlandene. Hver gruppe vil modtage tre residencies: et i deres hjemland og to internationale residencies. Det giver dem mulighed for at udvikle deres kreative praksis i en europæisk kontekst. Kunstnere mødes også online for at netværke og modtage rådgivning. 

Moving Identities vil undersøge, hvordan scenekunsten forbinder os og bidrager til et mere retfærdigt og samlet Europa.

Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en del af programmet for CPH Stage 2024. I år er temaet Scenekunstens fremtid og mødet...