Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Det Flyvende Teater får fast base i Billund Lufthavn

Det Flyvende Teater udvikles i luften og slår rødder i jorden fra sin nye base i Billund Lufthavn fra 2023. Billund Lufthavn bliver således den allerførste lufthavn i verden med egen teatertrup.

Det Flyvende Teaters aktiviteter vil blive gennemført i ferieperioder med høj trafik, med teater og opera ved gates, i terminalerne og ved bagageankomst. Dertil kommer diverse månedlige events såsom forestillinger, foredrag, dans, workshops for unge passagerer og festivaler i hangarer.

Et lokale i passagerterminalen bliver omdannet til en installation, mini-biograf og et studioteater til gavn for både passagerer og borgerne i alle aldre. Projektet er realiseret i et samarbejde med Billund Lufthavn, Den Jyske Kunstfond, og andre fonde.

Det Flyvende Teater får fast base i Billund Lufthavn. Pressefoto
Det Flyvende Teater får fast base i Billund Lufthavn. Pressefoto

Underholdende indslag i lufthavnen

“Vi vil udvikle vores flyvende koncept på vingerne af fantasi og kreativitet med en ny synergi med andre regionale og nationale kulturelle attraktioner. Vi er meget interesserede i at undersøge, hvordan vi kobler DFT’s aktiviteter til eksisterende festivaler/events i Billund og i regionen i øvrigt. På den måde skabes synergi i løbet af året, som det skete f.eks. med pilotprojekter i høj og lav højde i Trekantområdets Festuge. Vi vil bidrage til at gøre BLL til et omdrejningspunkt. Ligeledes vil vi fortsætte med at skabe et kunstnerisk netværk med forskellige festivaler, byer og lande i hele verden. På samme måde som vi tidligere har gennemført turnéer og projekter i Centraleuropa, Mellemøsten og Amerika,” siger Giuseppe L. Bonifati og Linda Sugataghy, stifterne af Det Flyvende Teater.

“Det Flyvende Teater etablerer sig fast i Billund Lufthavn, hvor de skal bidrage med underholdende – og overraskende – indslag over for gæsterne i Billund Lufthavn. Vi vil gerne levere passageroplevelser i verdensklasse, og vi forventer, at Det Flyvende Teater vil bringe et smil frem hos vores gæster, når de overrasker med musik, sang eller tankevækkende teater,” siger Jesper Klausholm, direktør for ruteudvikling, kommunikation og marketing i Billund Lufthavn.

Det Flyvende Teater, under ledelse af Giuseppe L. Bonifati og creative producer Linda Sugataghy,
er en kunstnerisk virkelighed, der har slået rødder i Trekantområdet og under hvilket Kunstpartiet,
regionalt samfundsbaseret projekt og DOO performing arts group arbejder i og sameksisterer.

Siden 2010 har Det Flyvende Teater præsenteret sig på teatre, gallerier, museer og kunstfestivaler af international betydning i Danmark, Italien, Frankrig, Costa Rica, Polen, Bosnien-Herzegovina, Ungarn, Venezuela, Bulgarien, Slovenien, Serbien, Makedonien, Kroatien, Iran, Brasilien Spanien, Israel, Indien, Rusland og USA m.fl., og de har modtaget forskellige priser. 

Sideløbende med den kunstneriske aktivitet, har Giuseppe og Linda undervist og medvirket i forskellige film. Kunstnerparret bag Det Flyvende Teater giftede sig i Billund Lufthavn i 2021.

Seneste

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker...
Annonce

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og reaktualiserer fra 7. marts den græske myte om kong Odysseus som performancekoncert på AFUK Scene....