Torsdag præsenteres bogen Feedback i scenekunstneriske processer på EDISON. Bogen tager afsæt i de to forfatteres erfaringer med scenekunstneriske udviklingsprocesser fra henholdsvis BETTY UDVIKLER (Betty Nansen Teatret) og Det Kongelige Teater.
Der findes mange forskellige feedbackkulturer, og valg af feedbackmetode afhænger af konteksten og menneskene, som er involveret. Feedback i scenekunstneriske processer tager udgangspunkt i scenekunstneriske processer på institutionsteatre, der adresserer klassiske feedbacksituationer og den feedbackkultur, som de to forfattere, Mette Tranholm og Marie Mors, selv møder i deres arbejde med henholdsvis BETTY UDVIKLER og Corpus/Den Kongelige Ballet, hvor de arbejder med udvikling af nye metoder til kollektiv samskabelse.
Skalerbare modeller
“Scenekunst er en kollektiv kunstform og scenekunstneriske processer udspiller sig i kompleks forhandling mellem kunstneriske visioner, praktiske omstændigheder og menneskelige relationer. Vi interesserer os for at arbejde strategisk med scenekunstneriske processer for at understøtte kunstneriske visioner med procesdesign og processuelle værktøjer. Vi tror på, at den kunst, der skabes, hænger uløseligt sammen den måde, vi skaber på. På den måde er organisering, rammesætning og procesfacilitering essentielle dele af den scenekunstneriske skabelsesproces,” udtaler Mette Tranholm og Marie Mors
Den nye bog er rettet mod både studerende og mere garvede scenekunstarbejdere. Begyndere kan bruge bogen som en art skabelon for implementering af feedback og udvikling af egne modeller. De mere garvede i etablerede organisationer kan bruge den til at genbesøge organisationens feedbackkultur og afsøge muligheder for udvikling. Modellerne i bogen fokuserer på feedback efter en gennemspilning og på ide- og konceptudviklingsfasen, og de kan tilpasses det enkelte projekt eller organisation.
Feedback i scenekunstneriske processer præsenteres på EDISON på torsdag kl. 17.30, hvor det er muligt at møde forfatterne til en snak om bogen. Læs mere her.