Populært lige nu

Kaptajnen på skibet – Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører 

Forestillingsledere, regissører og rekvisitører er nogle af de mere usynlige faggrupper i scenekunsten, men de spiller en afgørende rolle i de fleste forestillinger. Ofte...
Annoncespot_imgspot_img

MONEY GIVEAWAY-SHOW – hilsen fra firmaet bag

I sidste uge løb det store MONEY GIVEAWAY-SHOW af stablen på TOASTER ved Husets Teater, hvor 30 indbudte gæster fordelte 25.000 kr. imellem sig. ISCENE var forhindret, men spurgte kunstnerne bag showet, Ida Grarup og Sigrid Johannesen, hvad det dog gik ud på. Vi har modtaget denne hilsen som svar.

Dette er en hilsen til jer, fremtidens beskuere, kæreste venner, som sidder der foran computeren, godmorgen, eller godaften, godeftermiddag, hej-hej med jer. Sidder I godt?

Vi skriver til jer fra det forgangne, nærmere bestemt d. 21. februar 2023, og vi har netop afsluttet MEGA RICH COMPANYs store MONEY GIVE-AWAY (!)

2022 har været et hårdt år. 2023 bliver ikke bedre. Den høje inflation vil få væksten i Danmark til at gå i stå. En tredjedel af verdensøkonomien vil gå i recession, herunder halvdelen af EU-landene. Med krig i Europa, hungersnød, naturkatastrofer og klimakrisens konstante eskalering er det svært at se, hvordan de globale markeder skal nå et stabilt niveau inden for den nærmeste årrække. Almindelige danskere kan ikke længere betale deres regninger, indkøb, husleje, boliglån. Herfra bliver det kun værre.

I MEGA RICH COMPANY ser vi med stor bekymring på den finansielle situation, vi – og må vi tillade os at skrive – I, befinder jer midt i. 

Derfor besluttede vi ved årsskiftet at donere 25.000 danske kroner til en mindre gruppe af danske borgere. For at det hele kunne foregå på bedste demokratiske vis, satte vi billetterne til det, vi siden besluttede at kalde vores MONEY GIVE-AWAY SHOW, til salg på det frie markeds åbne vidder.

Vi lod det være op til vores gæster selv, hvordan de 25.000 kroner skulle fordeles mellem dem, dog med det ene benspænd, som gør sig gældende alle steder i en moderne, demokratisk økonomi: beslutningen måtte træffes under effektivt tidspres. 

Derfor gav vi de fremmødte 90 minutter og fem regler:

1. INGEN MÅ FÅ DET SAMME BELØB MEDMINDRE BELØBET ER 0 KRONER.

2. ALLE BELØB SKAL VÆRE DELELIGE MED 100 KR.

3. ALLE PENGENE SKAL DELES UD BLANDT PUBLIKUM.

4. PENGENE MÅ IKKE MODTAGES PÅ VEGNE AF ANDRE.

5. UDDELINGEN VEDTAGES VED 2/3 FLERTAL.

På baggrund af aftenens begivenheder, kan vi konkludere, at de fremmødte repræsentanter for den danske befolkning var villigt engagerede i fordelingspolitiske spørgsmål. Ud af 30 gæster blev 20 begunstiget. Man vurderede altså ud fra et lighedsprincip at få penge til mange altid var bedre end for eksempel mange penge til få. Således endte den deltager, der ikke kunne betale sin husleje med at forlade aftenen hele 1200 kroner rigere. Og for 1200 kroner kan man måske ikke betale en husleje, men man kan selvfølgelig købe enten et par nye gode sko, 50 pakker smør eller en ny vinterjakke. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser.

Vi vil i al beskedenhed altså betegne aftenen som en succes og som en en sejr for de frie markedskræfter og en fortsat minimal statslig indblanding.

Et stort tillykke til alle aftenens vindere og med ønsket om, at jeres penge geninvesteres i fremtidens Danmark. Det får vi brug for.

I hører snart fra os igen.

På vegne af MEGA RICH COMPANY

Ida Grarup og Sigrid Johannesen

MONEY GIVEAWAY-SHOW
MONEY GIVEAWAY-SHOW af MEGA RICH COMPANY og Toaster. Foto Luna Stage.

Om MEGA RICH COMPANY

MEGA RICH COMPANY er en virksomhed, der finansieres af de danske skatteborgere. Det er MEGA RICH COMPANYs vision at blive Europas førende krisehåndteringsvirksomhed, der producerer markedskompatible løsninger på fremtidens kriser.

MEGA RICH COMPANY – for et styrket Europa uden kriser. Est. 2022 ® Sigrid Johannesen & Ida Grarup. “WE MAKE MONEY NOT ART”

Seneste

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Dansehallerne søger scene-/driftstekniker

Ansøgningsfrist: 15. april 2024
Annonce
Ida Grarup og Sigrid Johannesen
Ida Grarup og Sigrid Johannesen
Scenograf Ida Grarup og instruktør Sigrid Johannesen står bag MEGA RICH COMPANY - for et styrket Europa uden kriser. Est. 2022®
Annonce

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen i Nykøbing Falster i sidste uge for at diskutere en ny scenekunstreform. Debatten forløb roligt,...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening, der i år havde indbudt skuespiller Rasmus Krogsgaard til at præsentere næste års program...