Populært lige nu

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3. juni 2024 er det under det overordnede tema Scenekunstens Fremtid. ISCENE LIVE har tilrettelagt talks,...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00
Annoncespot_imgspot_img

Bæredygtigt Kulturliv NU – fra scenekunstbranchen til hele kulturlivet

Den nye organisation Bæredygtigt Kulturliv NU er groet ud af Bæredygtig Scenekunst NU. Det bliver den første organisation i Danmark, der arbejder på tværs af hele kultursektoren for at bidrage til den bæredygtige omstilling af det danske kulturliv og samfundet.

Væksten fra Bæredygtig Scenekunst NU til Bæredygtigt Kulturliv NU er ifølge organisationen selv en naturlig konsekvens af, at organisationen arbejder med grøn omstilling og anvendt viden i samarbejde med både teatre, festivaler, koncertvenues, symfoniorkestre, operahuse, museer, medier, brancheforeninger og kulturorganisationer samt kommuner, stat og civilsamfund.

Bæredygtigt Kulturliv NU skruer op for arbejdet med den grønne og bæredygtige omstilling i hele kultursektoren for at kunne imødekomme den store efterspørgsel på faglige kompetencer, der forbinder kulturlivet og kunsten med klimakampen og CO2-reduktionsmål.

Ny organisation

Bæredygtigt Kulturliv NUs ambitioner kræver en professionalisering af organisationen med flere nye kompetencer. Derfor lancerer organisationen i dag en ny bestyrelse og et rådgivende ekspertpanel, der både trækker på kompetencer fra kunst, kulturliv, erhvervsliv, idrætsliv, ungdomsliv, klimaforskning, demokrati, diversitet, civilsamfund og designtænkning.

Bestyrelsen udgøres – foruden de to stiftere, Jacob Teglgaard og Christian Gade Bjerrum – af:

  • Jeppe Bo Rasmussen, Chef for public affairs og kommunikation, kunstområdet, Bikubenfonden
  • Helene Hagel, Klima- og miljøpolitisk leder, Greenpeace
  • Mette Hvid Brockmann, Freelance konsulent med speciale i bæredygtig udvikling
  • Tobias Bornakke, Partner i Analyse & Tal, Næstformand AkademikerPension
  • Trine Bang, Direktør, Kulturmødet Mors

Se desuden medlemmerne af det rådgivende ekspertpanel her.

Grønt netværk for hele kulturlivet

”Nye forventninger fra EU, stat, kommune og fonde øger presset også på kulturlivet. Vores ambition er, at vi i Bæredygtigt Kulturliv NU bliver de videnspersoner og brobyggere, der faciliterer den nødvendige videndeling på tværs i kulturlivet, så vi kan lære i fællesskab – mens vi løser praksisnære opgaver for de mange kulturinstitutioner, der gerne vil være mere bæredygtige,” udtaler medstifter og leder af Bæredygtigt Kulturliv NU, Jacob Teglgaard.

”Med det nye navn, en ny bestyrelse, et helt nyt rådgivende ekspertpanel og et nyt website, er Bæredygtigt Kulturliv NU klar til levere bæredygtighedsstrategier, klimahandlingsplaner, klimasaloner, uddannelse, dataindsamling og grønne ledernetværk for hele kulturlivet,” siger Jeppe Bo Rasmussen, bestyrelsesleder i Bæredygtigt Kulturliv NU. 

LÆS OGSÅ: Bæredygtig Scenekunst NU lancerer Theatre Green Book på dansk

Højere ambitionsniveau

På blot tre år har Bæredygtig Scenekunst NU markeret sig og bidraget til grøn omstilling i scenekunsten, men organisationen har hurtigt bredt sig til at have partnere på tværs af kulturlivet og i resten af Norden og Europa.

Organisationen har allerede løst opgaver for store og små kulturinstitutioner. Ifølge organisationens egne oplysninger, er der mere end 200 kulturinstitutioner i Norden, der bruger deres “guide til bæredygtig produktion” og mindst lige så mange, der har igangsat klimainitiativer med henblik på konkret CO2-reduktion.‍

Læs mere om Bæredygtigt Kulturliv NU her.

Seneste

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00

Holstebro Dansekompagni modtager donation til at styrke dansen lokalt

Holstebro Dansekompagni modtager en stor donation på 1,2 millioner...
Annonce
Annonce

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og 25 år, som har vist en imponerende teknisk kunnen, har en markant personlighed og et...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00