Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

IOTF 2023 har 39 gratis forestillinger på programmet

39 forestillinger fra 23 forskellige lande er, hvad du kan opleve under den fjerde udgave af den digitale teaterfestival IOTF 2023: International Online Theatre Festival, der afholdes 17. – 30 april 2023.

Programmet for IOTF 2023 indeholder hele 39 forskellige forestillinger, der alle kan ses ganske gratis. Arrangørerne fremhæver selv en række højdepunkter i programmet. Blandt højdepunkterne nævnes iscenesættelserne af Margaret Atwoods The Penelope, Dorota Masłowskas Other People og Miranda Rose Halls A Play for the Living in a Time of Extinction.

Annonce

Også blandt de deltagende teaterkompagnier finder man kendte navne som Arlekin Players, Greenpig, La Phármaco, The Royal Court Theatre, The Workshop Theatre, Hotel Europa, ProEnglish Theatre, Theatre Barakah, Paroxa, The Center for Less Good Idea og NTGent. 

Fælles tema og oplevelser til alle

IOTF 2023 stræber efter at fremvise “andethed” og give stemmer og plads til de marginaliserede. I en tid præget af krig, sundhedskriser og forestående, økologisk kollaps mener festivalens kuratorer, at det oplagt at drage omsorg. Temaet for årets festival er derfor “Theatre and Its Others”.

Årets tema sætter fokus på den indbyrdes afhængighed mellem teaterpraksisser og mennesker, dyr og maskiner, og tester desuden kulturelle, sociale, politiske og økonomiske forståelser af begrebet “andet”. Og netop fordi kunstnerne præsenterer deres arbejde pro bono, kan IOTF 2023 tilbyde gratis teaterforestillinger til grupper, der ofte er udelukket fra teateroplevelser, som fx handicappede, ældre, sårbare og de, der rent geografisk bor for langt væk fra de fysiske scener.

IOTF 2023 afholdes 17. – 30. april 2023. Udover forestillingerne vil der også være andre events som artist talks mm.

Find hele programmet og se forestillingerne online her.

IOTF 2023 præsenteres i et samarbejde mellem The Theatre Times, European Theatre Convention, DigitalTheatrePlus.com og metaLAB (at) Harvard. Festivalen er sponsoreret af Emerson College, University of Amsterdam, University of Toronto, Teater- og filmfakultetet ved Babeș-Bolyai University og alle de kunstnere og teaterkompagnier, der har givet tilladelse til, at deres arbejde bliver vist og delt.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...