Populært lige nu

Aarhus Teater udskifter fire skuespillere i det faste ensemble

Aarhus Teater ansætter fire unge skuespillere til teatrets ensemble med start fra sæson 2024/25. Samtidig siger teatret farvel til fire af de nuværende ensembleskuespillere,...
Annoncespot_imgspot_img

Sargun Oshana stopper som teaterdirektør for Blaagaard Teater

Blaagaard Teater skal finde en ny ledelse, da den nuværende teaterchef Sargun Oshana har valgt at stoppe for at hellige sig arbejdet som instruktør fuldt ud.

”Min beslutning er truffet, da jeg ønsker at få mere tid til fordybelse og samvær med min familie og venner og ikke mindst min 4-årige datter. Alle har bakket op og støttet i den tid, jeg har siddet i direktørstolen. En post som har krævet min tid, fokus og tilstedeværelse. Nu drømmer jeg om at vende tilbage i instruktørstolen igen og folde mig ud som kunstner – også på Blaagaard Teater. Fremtiden byder på nye ukendte veje,” siger Sargun Oshana. 

Annonce

To år på posten

Sargun Oshana har siden sin ansættelse som teaterchef på det daværende Teater Grob i 2021 haft en kolossal kunstnerisk betydning for teatret. Hans vision om at skabe et lokalforankret teater med originale værker rodfæstet i samtiden er lykkedes, og det er navneskiftet til Blaagaard Teater et ydre symbol på.
Et teater, der arbejder aktivt med mangfoldighed og repræsentation på begge sider af scenekanten. Et teater, der tør eksperimentere og ruske i branchen.

Sargun Oshana og holdet på Blaagaard Teater har vist, at der findes stemmer og kroppe, vi ikke havde set på scenen før, som kommer med noget nyt og utraditionelt, og som der er brug for i udviklingen af dansk scenekunst. 

Et helt nyt teater

”Vi er dybt imponeret over, hvad Sargun har opnået på Blaagaard Teater i sin desværre for korte tid som teaterchef. Bestyrelsen har stor respekt for hans beslutning og vi glæder os over, at han fortsat vil være tilknyttet teateret bl.a. som instruktør. Det er lykkedes at skabe et nyt, relevant og fremtidsrettet teater på Nørrebro og Sarguns kunstneriske vision for teatret vil blive videreført. Nu kaster bestyrelsen sig over arbejdet med at finde en ny ledelse”, siger bestyrelsesleder på Blaagaard Teater, Jørgen Ramskov.

”Det har været en berigende tid, hvor jeg har fået lov til at udfolde min vision og mål for teatret, både på scenen og i organisationen. Det har været lærerigt, sjovt og krævet masser af sved på panden. Og nu er det for mig på tide at give stafetten videre. Jeg ønsker det bedste for teatret og vil stadig være i kontakt med de fantastiske medarbejdere og bestyrelse. Og jeg bliver helt sikkert fast publikumsgæst på Blaagaard, siger Sargun Oshana.”

Bestyrelsen har konstitueret teatrets producent, Mie Kanø som leder af Blaagaard Teater. 

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annoncespot_img