Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Ny bog sætter fokus på kulturlivets arbejde med publikumsudvikling

Det er svært men nødvendigt at arbejde med publikumsudvikling. Center for Kunst og Interkultur og RasmussenNordic er gået sammen om at skabe antologien Publikum – 15 fortællinger om publikumsudvikling, der samler op på arbejdet med publikumsudvikling i et nordisk perspektiv. 

Kulturlivet har fået en lang række nye udfordringer de seneste år i forhold til publikum – tænk blot på Covid-19-pandemien og de afledte økonomiske konsekvenser af krigen i Ukraine. Det er alt sammen vilkår, der har stor betydning for, hvordan og hvorfor kulturlivet skal arbejde med at forholde sig til publikum.

Derfor er Center for Kunst og Interkultur og RasmussenNordic er gået sammen om at skabe en antologi, der skal samle op på arbejdet med publikumsudvikling i et nordisk perspektiv. 

Et svært felt

Antologien, som har titlen Publikum – 15 fortællinger om publikumsudvikling, rummer helt nye artikler fra forskere, praktikere, kunstnere og fagfolk med speciale i at arbejde publikumsfokuseret. Udgivelsen ligger i forlængelse af en norsk og en svensk antologi om samme emne. Antologien samler dermed trådene i det skandinaviske arbejde med publikumsudvikling og kulturelt demokrati ud fra perspektiver som ledelse, kulturpolitik, programlægning, diversitet og arbejdet med publikum i dagligdagen.  

De fleste artikler peger på, at det kan være svært at arbejde med publikumsudvikling. Kulturinstitutionerne er ofte fanget i et krydsfelt, hvor de generelt har brug for at være meget bevidste om, hvad det vil sige at forholde sig til publikums ønsker og behov, samtidig med at der skal skabes unikke oplevelser og enestående kunst.

Derfor trækker kulturlivet på mange nye redskaber fra andre brancher, når forholdet til publikum skal udvikles og gøres til daglig praksis. Så der er også masser af inspiration at hente for kulturlivet i de mange fortællinger, som bogen folder ud i de 15 artikler.

15 faglige fortællinger

Publikum – 15 fortællinger om publikumsudvikling tager fat i emner som digital kunstformidling, politik, musik i skolen, adgang og inklusion, indsamling og anvendelse af data, ledelse, planetær designtænkning, og repræsentation. 

Artiklerne udtrykker hver især et kritisk fokus på forfatternes egen praksis, og sætter emner til debat til inspiration for aktører på tværs af kulturbranchen. Alle bidragsyderne har en relevant faglighed, og alle skribenter står over for publikumsrelaterede valg og dilemmaer i deres daglige arbejde. 

Bidragene er skrevet af Mikkel Bogh, Heather Maitland, Ingrid Handeland, Gry Worre Hallberg, Esben Danielsen & Åsmund Kverneland, Bjarki Valtysson, Sidsel Bech-Petersen, Gitte Abildtrup & Dorthe Damgaard, Moussa Mchangama & Frederik Larsen, Marcin Poprawski, Åsa Bernlo, Anja Mølle Lindelof, Nina Gram, Johanna Hagerius og Sargun Oshana. 

Publikum – 15 fortællinger om publikumsudvikling, der er udgivet med støtte fra Augustinus Fonden, er frit tilgængelig og kan downloades her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...