Populært lige nu

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3. juni 2024 er det under det overordnede tema Scenekunstens Fremtid. ISCENE LIVE har tilrettelagt talks,...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00
Annoncespot_imgspot_img

Anne Barslev bliver ny operachef på Den Jyske Opera  

Til maj 2024 tiltræder den 48-årige operainstruktør Anne Barslev som ny operachef på Den Jyske Opera. Hun erstatter Philipp Kochheim, der næste år træder af efter syv år på posten.  

Den Jyske Opera kan i dag offentliggøre, at Anne Barslev fra 1. maj 2024 tiltræder stillingen som operachef for Danmarks største turnerende operakompagni. Fremover vil den øverste ledelse bestå af operachef Anne  Barslev, som står for den kunstneriske ledelse, og direktør Claus Petersson, som siden maj 2023 har stået for  den administrative ledelse.  

”Den Jyske Opera har en enestående position i det danske kulturlandskab, og jeg er utrolig stolt og beæret over at blive betroet jobbet som operachef. Jeg glæder mig til, sammen med direktør Claus Pettersson, at sætte mig i spidsen for Den Jyske Opera og sammen med dedikerede medarbejdere være med til at udvikle fremtiden for turnerende opera i Danmark. Vi skal, i samarbejde med landsdelsorkestrene, sende vedkommende opera ud til landets teaterforeninger og samtidig skabe forankring og synlighed i hjembyen Aarhus,” udtaler Anne Barslev.

Om Anne Barslev

Anne Barslev er uddannet operainstruktør fra Hogeschool voor de Kunsten i Amsterdam. Hun har arbejdet  som freelance operainstruktør i Skandinavien og har instrueret alt fra store, kendte klassikere til nyskrevne, eksperimenterende operaer for både voksne og børn. Senest har hun instrueret Peter Bruuns operaeventyr  Strøm på Den Ny Opera i Esbjerg. 

Hun har derudover opsat operaforestillinger både på større udendørsscener, åbne byrum og landsdelsscener. Anne Barslev arbejder netop nu på at kombinere sin undervisning på Operaakademiet med at instruere  Massenets Cendrillon med inddragelse af studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.  

Anne Barslev har tidligere opsat forestillinger på både Det Kongelige Teater, Malmøoperaen og Copenhagen  Opera Festival. Den Jyske Opera har også tidligere draget nytte af hendes iscenesættelser i form af bl.a. Niels Marthinsens helaftensopera Snehvides Spejl (2011) i Musikhuset Aarhus med Aarhus Symfoniorkester og Peter Bruuns Narcissus og Ekko (2010).  

Fremtiden for Den Jyske Opera

”Det er min klare vision for Den Jyske Opera, at vi fortsat skal rumme høj kunstnerisk kvalitet og være en skandinavisk arbejdsplads, hvor vi samler de bedste kræfter og viser, hvad vi har at byde på i vores ende af verden. Vi skal rumme de store klassiske operaer med landsdelsorkestrene og de mindre og mere fleksible operaer i nye formater. Vi skal favne både de nyuddannede og landets største stjerner med internationale karrierer. Allervigtigst skal vi invitere publikum helt tæt på og skabe forankring og nærhed gennem relevant og tidssvarende folkelighed,” siger Anne Barslev.  

“Anne Barslev er en særdeles erfaren og passioneret operainstruktør og et etableret navn i dansk opera. Med valget af Anne Barslev som operachef fra maj 2024 vil Den Jyske Opera kunne styrke sin position i det danske kulturliv – til glæde for både nutidens og fremtidens publikum og for både nuværende og kommende talenter og kunstnere. Dermed cementeres Den Jyske Operas position som hele Danmarks turnerende operakompagni,” udtaler Den Jyske Operas bestyrelsesleder Leif Lønsmann om ansættelsen.

Anne Barslev ansættes på kontrakt for en periode på fire år, med mulighed for forlængelse. Hun og hendes  familie er pt. bosiddende i København men planlægger at bosætte sig i Aarhus-området.  

Seneste

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00

Holstebro Dansekompagni modtager donation til at styrke dansen lokalt

Holstebro Dansekompagni modtager en stor donation på 1,2 millioner...
Annonce
Annonce

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og 25 år, som har vist en imponerende teknisk kunnen, har en markant personlighed og et...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00