Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

Tinkas Juleeventyr bliver til musical med ny musik af Burhan G

En af de mest populære julekalendere i nyere tid bliver til en julemusical for hele familien, når Tinkas Juleeventyr næste år får premiere i en stjernebesat opsætning med Birthe Kjær, Szhirley, Johannes Nymark, Martin Bo Lindsten, Kasper Leisner og mange flere.

I et samarbejde med Live Nation præsenterer Lion Musicals en helt ny julemusical, når Tinkas Juleeventyr får urpremiere i november 2024 i Glassalen i Tivoli. Alle sangene til forestillingen skrives af Burhan G i samarbejde med Sarah West. Burhan G skabte også det populære titelnummer til julekalenderen Tinkas Juleeventyr, som musicalen er baseret på.

Danskerne kom for første gang på fornavn med nissepigen Tinka, da den første sæson af julekalenderen om Tinka rullede over tv-skærmene på TV2 i 2017. Det blev en kæmpe succes, der i gennemsnit lokkede over 1,1 million seere til skærmen hver eneste aften i december. Succesen fortsatte og julekalender nummer to, Tinka og Kongespillet, overgik etteren i seertal og blev det mest sete program på dansk tv fra den 1.-23. december nogensinde. I alt er det blevet til hele tre julekalendere med et samlet seertal på langt over 3 millioner.

Velkendt hit og nye sange

Tinka-universet har affødt flere titelsange, som er blevet moderne ørehængere. Særligt Burhan G’s julehit Tinka indtog toppen af hitlisterne flere år i streg, og har i dag over 20 millioner streams på Spotify og mere end syv millioner views på Youtube – et hit, publikum kan se frem til at synge med på, når Tinkas Juleeventyr kommer til live på scenen med helt nye sange af Burhan G. 

Burhan G har efter talrige pophits, seks albums og en Danish Music Award takket ja til at skrive sange til Tinkas Juleeventyr. Han skriver sangene i samarbejde med sanger og sangskriver Sarah West, som udover at stå bag titelsangen til Jul i Valhal (2005), har skrevet musik til de største danske stjerner, herunder Burhan G.

“Jeg er stolt over at få mulighed for at være med til at skulle realisere Tinkas Juleeventyr som musical – et univers, jeg selv holder meget af. At skrive titelnummeret til Tinkas Juleeventyr var en overvældende oplevelse, og det er en stor ære at få chancen, sammen med dygtige Sarah West, for at skabe endnu mere musik til Tinkas magiske univers,” udtaler Burhan G.

Fra tv til scene

Tinkas Juleeventyr har været på tegnebrættet hos Lion Musicals længe. Executive Producer Thomas Langkjær fra Lion Musicals udtaler: 

“Vi er meget glade for at kunne præsentere Tinkas Juleeventyr i dag. Vi har med stor omhu og kærlighed arbejdet på bringe Tinkas magiske verden fra tv-skærmen til scenen, og vi har samlet et utroligt talentfuldt hold af skuespillere og kreative kræfter for at sikre, at publikum vil blive bjergtaget af denne nye musical. Tinka er blevet en elsket karakter, og vi glæder os til at dele hendes spændende eventyr og magiske oplevelser live på scenen med hele Danmark.”

Hos Tivoli er Kulturdirektør Frederik Wiedemann også glad for at kunne åbne muligheden for en ny juletradition i Tivoli: 

“Tivoli er magisk året rundt, men måske allermest i juletiden, så det passer rigtig godt at kombinere Tinkas fortryllende verden med hele det julepyntede Tivoli. Og ligesom Tivoli er historien om Tinka populær hos både børn og voksne.”

Popstjerner i Tinkas Juleeventyr

Til at spille farmoren Maja, som bare elsker jul, er det lykkedes Lion Musicals at få Birthe Kjær med på holdet. Birthe Kjær har foruden sine knap 50 albums og en sejr ved Dansk Melodi Grand Prix i 1998, mange års erfaring som skuespiller og har også medvirket i utallige revyer og teaterforestillinger. I 2010 medvirkede Birthe Kjær i musicalen Carbaret, og nu gør hun et comeback, når hun vender tilbage til scenen i Tinkas Juleeventyr.

Szhirley spiller rollen som Tinkas kærlige (pleje)mor Nille, der arbejder som skrædder for nissernes kongehus. Szhirley har de sidste 25 år haft stor succes både i lydstudiet og på landets musicalscener. I 1996 debuterede hun som R&B-solist med singlen Please Me og har siden udgivet tre albums, haft et radioprogram på P3 og medvirket i soundtracket til Susanne Biers kæmpesucces Den Eneste Ene. Szhirley har desuden medvirket i store musicalproduktioner, herunder i Elsk Mig I Nat, ShrekWe Will Rock You og er lige nu aktuel i Skatteøen på Folketeatret. 

Johannes Nymark, som netop nu er aktuel i musicalen Jersey Boys, ses i rollen som nissen Fileas – den magtglade kongesøn. Johannes Nymark har tidligere medvirket i musicals som Disneys AladdinLes Misérables, Singin’ in the Rain, Sweeney Todd og Into The Woods og film som Lykke-Per og Bamse. Han har både vundet Dansk Melodi Grand Prix, været vært for showet tre gange, medvirket i Vild med dans, hvor han nåede hele vejen til finalen samt det populære TV2-program Forræder, som han vandt.

Gensyn fra tv-serien

For Tinka-fans bliver det et glædeligt gensyn, når Martin Bo Lindsten vender tilbage i rollen som Lasses far, Mikkel. En rolle, han har spillet i alle tre Tinka-julekalendere. Martin Bo Lindsten har tidligere medvirket i film som Jagtsæson, Simon & Malou og senest Ønskebarn og på tv, er Martin Bo Lindsten på rollelisten i Netflix’ The Rain og Viaplays Den som dræber – fanget af mørket. På teatret har Martin Bo Lindsten haft roller i bl.a. Amadeus, HobbittenBrødrene Løvehjerte og er lige straks aktuel i Force Majeure på Aarhus Teater.

Tinka-universet er heller ikke nyt for den erfarne skuespiller Kasper Leisner, der i alle tre julekalendere har taget seerne i hånden som den indlevende fortællerstemme. Nu skal Kasper Leisner spille rollerne som nissernes konge Gobbe og nissen Storm – den anden kongesøn. Kasper Leisner har i tidens løb bl.a. haft hovedrollen i DR’s tv-serie Frederik d. 9 samt medvirket i dramaserierne Bedrag på DR1, Kriger på TV 2 og Gidseltagningen på Kanal 5På teatret har Kasper Leisner medvirket i mange store opsætninger som Hobbitten, Skatteøen og Jordens Søjler

Hvem der skal spille rollen Tinka, bliver afgjort i en audition til foråret. Så Tinka-glade børn og unge kan allerede nu begynde at studere den velkendte karakter. Der meldes mere ud om auditions i det nye år, hvor resten af castet også bliver offentliggjort. 

Holdet bag scenen

Foruden Burhan G som komponist i samarbejde med Sarah West, bliver det den Reumert-belønnede instruktør Frede Guldbrandsen, der får opgaven at vække Flemming Klem og Ina Bruhns manuskript til live på scenen. Foruden store opsætninger som Røde Orm og Mirakel har Frede Guldbrandsen instrueret flere familieforestillinger som Skammerens Datter 1 & 2, Hodja fra Pjort, Pinocchio og Brødrene Løvehjerte. Senest har Frede Guldbrandsen stået bag Grease.

Læs mere om forestillingen her.

Seneste

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Ina-Miriam Rosenbaum modtager Teaterpokalen 2023

Foreningen Danske Teaterjournalister har i går kåret årets modtagere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform," skriver lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024