Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Aalborg Teaters Anita-trilogi genopsættes på CPH Stage 2024

Danmarks største teaterfestival lancerer nu endnu en lille håndfuld forestillinger, som kan opleves under festivalen 30. maj – 8.  juni 2024. Der vil både være musik under vand, maratonvisning fra Aalborg Teater og et internationalt queer-ikon. Desuden har publikum chancen for at opleve flere af 2023’s udsolgte forestillinger. Alle forestillingerne er en del af festivalens kuraterede forestillinger CPH Stage Udvalgte.

Stærke politiske stemmer

CPH STAGE har i år valgt at præsentere fire, internationale forestillinger, som alle repræsenterer globale stemmer, der forsøger at skabe forbindelse på tværs af kulturer. De to forestillinger Fortune og Nording blev lanceret i november, og nu er der tilføjet to mere. 

Festivalen præsenterer multikunstner og queer-ikon ALOK (de/dem). De gæster festivalen med det kombinerede stand-up og poetry show om deres personlige historie og oplevelser som transfeminin og nonbinær. ALOK er bl.a.  aktuel i dokumentaren, ALOK, som netop har haft premiere på Sundance Film Festival. ALOK spiller på Blaagaard Teater 6. – 7. juni.

ALOK spiller på CPH Stage 2024. Pressefoto..
ALOK spiller på CPH Stage 2024. Pressefoto..

De danseinteresserede kan se frem til den dominikanske koreograf Ligia Lewis, når hun præsenterer sin prisbelønnede forestilling A Plot / A Scandal. Lewis forsøger at generobre sin egen fortælling og er en stærk global stemme, der målrettet bryder med de fortællinger, som vi gennem historien har skabt. A Plot / A Scandal spiller på Revolver 31. maj – 1. juni.

Københavnerpremierer

Publikum har derudover chancen for at opleve Aalborg Teaters anmelderroste trilogi Henvendelse Anita. Forestillingerne skildrer socialt udsatte mennesker med lige dele kærlighed, humor og tragisk realisme. Gennem hovedpersonen Anita bliver vi konfronteret med skæbner og stemmer, vi sjældent hører. Henvendelse Anita spiller på Folketeatret som et mini-maraton med alle tre forestillinger i træk (inkl. 2 pauser) 30. maj og 1. juni.

IETM Aarhus 2023 living on the edge
AquaSonic af Between Music kan opleves på CPH Stage 2024. Foto: Charlotta de Miranda

Man kan også lade sig bjergtage af den fascinerende musikforestilling Aquasonic af Between Music. Med specialbyggede instrumenter og særlige sangteknikker dykker fem musikere ned under vand og skaber et mystisk, melodisk og kraftfuldt univers. Forestillingen har turneret i hele verden, men har aldrig været præsenteret i København før. Aquasonic spiller på ArtMaze 31. maj – 1. juni.

Spirende stjerner 

Kunstner Filip Vests præsenterede i 2023 den udsolgte performance Resort om et par, der tager på et resort for at redde deres parforhold. De, der gik forgæves, kan nu se frem til den dragende undersøgelse af klimakrisen gennem en relation i opbrud. Resort spiller på Riises Landsted 30. maj – 5. juni.

copenhagen opera festival spor festival LOL. Foto: Tom Ingvardsen
LOL – Laughing Out Lonely er på programmet til CPH Stage 2024. Foto: Tom Ingvardsen

Gik du glip af Den anden arabiske kvinde med debutant Hanin Georgis på scenen, så har du nu chancen igen. I forestillingen portrætteres den arabiske kvinde, vi aldrig møder på scenen, i film eller tv. Ord for ord kræver Georgis vores fordomme om det arabiske menneske og skaber et nyt selvportræt. Den anden arabiske kvinde spiller på Blaagaard Teater 30. maj – 8. juni.

Derudover præsenterer festivalen opera og publikumssucces LOL – Laughing Out Lonely af OPE-N, som spiller på Sort/Hvid, samt performance-vandringen Sightseaing af Luna Park Scenekunst. 

Læs mere og se de foreløbigt 14 lancerede forestillinger her

Seneste

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med afsæt i det lokale satiriserer svært underholdende over samtiden. Den lille storbyrevy i det mikroskopiske...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...