Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Happy Hour – rusens poetiske punkcirkus

Det tværnordiske ensemble The Nordic Council tager vores alkoholkultur under kærlig behandling i Happy Hour, hvor cirkusdisciplinerne humoristisk smelter ind i fortællingen om det nordiske tungsind og glæden ved sprit.

Vi ankommer i festens døende minutter. En spejlkugle vandrer træt over scenen, får ild på en smøg og lister hjemad. Så mødes de tre i sofaen, hvor de tømmermandsramte glider ekvilibristisk dovent rundt, mens radioen kværner om alkoholkultur. En traurig vise om kaffe i læssevis får de tre herrer i gang og op af sofaen.

Happy Hour
Jakob Jacobsson, Bjarni Árnason og Merri Heikkilä i Happy Hour på DYNAMO Workspace. Foto Cosmin Cirstea.

Rusens svæv og overmod

Svenske Jakob Jacobsson hejses sindrigt til vejrs. Der skal jo lige være tid til den reparationskaffe. Men så hænger han der. Graciøs og kraftfuld på samme tid bevæger han sig med rebet. Tæt på jorden, men stadig i det vægtløse svæv, som også rusen kan opleves som.

Graciøs og kraftfuld på samme tid bevæger han sig med rebet

Finske Merri Heikkilä har anderledes fart under fødderne, når han fører an i jongleringsnummeret på rulleskøjter. Med kække blikke, hoftevrid og rappe hænder suser han rundt i den overmodets glæde, der også hører rusen til. Merri Heikkilä kan tale engelsk, så det får finsk tyngde og sætter sine replikker med lige så usvigelig timing, som de objekter han lader flyve om ørerne.

Islandske Bjarni Árnason er den tunge, bardus mand i selskabet, der prustende kommer ud til publikum og byder på øl. Han lukker og slukker festen farefuldt balancerende på toppen af to stabler ølkasser, hvor han virtuost lader diabloen tale i stadigt mere komplekse mønstre, før luftkastellet braser.

Happy Hour
Bjarni Árnason, Jakob Jacobsson og Merri Heikkilä i Happy Hour på DYNAMO Workspace. Foto Cosmin Cirstea.

Not enough but a little too many

Sammen udgør de en charmerende forsamling af genkendelige karakterer. Her den prætentiøse digter, der læser op i barens mørke. Her er klubgæsten, der frygtløst vandrer hjem i uhyrlige minusgrader og heldigvis danser poetisk i stedet for at falde i søvn i en snedrive. Her er de kiksede hjerte/smerte-danse, når man har fået “not enough but a little too many”. Her er drikkelaget, hvor snapsen forsvinder med lynets hast, mens glas, flasker og dåser med hastig fart skifter hænder bordet rundt, op i luften, under bordet.

En charmerende forsamling af genkendelige karakterer

Det er trioens anden forestilling og de klæder hinanden godt med den fælles humor som sammenbinder af deres forskellige discipliner. Happy Hour bliver således en montage af situationer og stemninger, hvor trioens musikalitet og sans for skæve kostumer er med til at tegne et underholdende, men også tankevækkende blik på den nordiske tilgang til alkohol.

Happy Hour
Bjarni Árnason, Merri Heikkilä og Jakob Jacobsson i Happy Hour på DYNAMO Workspace. Foto Cosmin Cirstea.

Punket kant og publikumsappel

Det handler ikke om løftede pegefingre, men om poetisk fabuleren vekslende med en total mangel på selvhøjtidelighed, der også giver sig udtryk i deres ublu flirt med publikum og et flabet musikvalg, hvor drikkeviser kombineres med ABBAs Lay All Your Love On Me, før der toppes med intet mindre end Richard Strauss Also Sprach Zarathustra, bedre kendt som ouverturen Stanley Kubricks 2001 Space Odyssey.

Poetisk fabuleren vekslende med en total mangel på selvhøjtidelighed

Utrættelige DYNAMO har co-produceret og får med Happy Hour atter præsenteret samtidscirkus med original, punket kant og stærk publikumsappel.

Af og med: Merri Heikkilä, Jakob Jacobsson og Bjarni Árnason. Co-produktion med DYNAMO og Nuua Company.

Seneste

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med afsæt i det lokale satiriserer svært underholdende over samtiden. Den lille storbyrevy i det mikroskopiske...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...