Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef for Den Jyske Opera, modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens og J.P.E. Hartmanns første opera, Ravnen, skriver Den Jyske Opera i en pressemeddelelse.


H.C. Andersen Prisen uddeles til aktører, der har udført særligt arbejde med H.C. Andersen, der bidrager til at udvikle kendskabet til forfatterskabet i mange dele af verden.

Komitéens begrundelse lyder blandt andet: “… Philipp Kochheim har i et vist omfang bearbejdet den unge Andersens tekst og omskrevet store dele af de forbindende tekster, idet dog solo- og kor-tekster forblev uforandrede, og uden at ændre hele operaens idé. Den Jyske Operas opsætning af Ravnen er således en milepæl i præsentation af H.C. Andersens mindre kendte produktion, og så meget desto vigtigere, fordi den på samme tid var med til at konsolidere digterens position i det danske litterære miljø – vel at mærke tre år før, han udgav sine første eventyr!”

Dybt rørende proces

Selv siger Philipp Kochheim om tildelingen af prisen: ”Da jeg begyndte mit arbejde med H.C. Andersens libretto i Ravnen, kendte jeg ham selvfølgelig som en stor forfatter, men jeg kendte ikke til hans komplekse væsen eller svære tilværelse. Det har været en dybt rørende, afslørende og spændende proces at beskæftige sig med en så ambivalent karakter, hvis forståelse og eftermæle – i hvert fald i udlandet – hovedsageligt er præget af hans udødelige eventyr, hvilket hans eget liv bestemt ikke var! Det er med den største ydmyghed, at jeg modtager prisen.”

Med modtagelsen af H.C. Andersen Prisen kommer Philipp Kochheim i selskab med kunstnere som Marina
Abramovic og Günther Grass. Overrækkelsen af prisen, der foruden Philipp Kochheim uddeles til oversætter John Irons og forsker Sisko Ylimartimo, sker ved et prisshow tirsdag 2. april 2024 kl. 16.00 på Odense Teater.

Priserne overrækkes af blandt andet Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, og på scenen kan man denne aften opleve Sibylle Glosted, der sang og spillede rollen som Armilla i Ravnen.

Seneste

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...
Annonce
Annonce

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er netop løbet af stablen med forestillinger i Den Grå Hal og aktivitetsprogram med workshops, oplæg...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter rolle til daglig leder, og bestyrelsen vælger at oprette to nye stillinger til at booste...