Den 28. november byder EUTOPIA og Teatret Svalegangen på en aften med fokus på livet og kunsten i den sidste tid. Til Vinterstemmer kan publikum opleve en collage af uddrag fra borgersceneforestillingen Livet til låns, efterfulgt af en intim samtale om livet.
Livet til låns er blevet til med støtte fra Aarhus Kommune – Kultur & Sundhed. En opgørelse fra 2021 blandt
kommuner i Region Midtjylland viser, at antallet af borgere, der oplever ensomhed, er højest i Aarhus Kommune. 15% føler sig ensomme, svarende til 40.000 mennesker (DEFACTUM, 2022).
Teatret Svalegangens direktør og kunstneriske chef, Per Smedegaard, udtaler:
”Vi er glade for at Livet til låns gæster os. Projektet viser, hvor vigtig en rolle fusionen mellem professionel scenekunst og vigtige trivsels- og sundhedspolitiske dagsordener har. Det blev bl.a. fremhævet d. 24. april af tre rådmænd på Aarhus Kommunes sundhedskonference, og jeg er derfor glad for at bo i en kommune, der investerer i netop dette.”
Om Livet til låns
Livet til låns er et nærbillede og en refleksion over alderdommens dybde iscenesat af Brigitte Christensen.
Borgersceneforestillingen dykker ned i de medvirkendes personlige historier, ned i de rynker, der rummer både smil og sorg, og hylder det skrøbelige, det forgængelige og det indre liv. En ode til stilheden, langsomheden og menneskets evne til at leve med både glæde og smerte – en hyldest til det bankende hjerte.
”I et community play eller en borgersceneforestilling står almindelige mennesker på scenen som skuespillere og medskabere. Deres historier, drømme, håb og tanker iscenesættes i professionelle scenekunstneriske rammer. Det er et utroligt følsomt, menneskeligt projekt, hvor de medvirkendes kroppe, stemmer, bevægelser, sind og historier skal behandles med den dybeste respekt,” udtaler Birgitte Christensen.
Efter forestillingen inviteres publikum til en intim samtale mellem Benjamin Koppel og Christian Have. Samtalen vil berøre skønheden i den ældede krop og stemme, styrken i erfaringen og evnen til at udtrykke sig med sjælens uudtalte sprog. En samtale om livet på den anden side af ungdommens dominerende idealer.
Læs mere her.
Kilde: Pressemeddelelse, Teatret Svalegangen