Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Rottefælden får nye ejere og nyt navn

Mikkel Schrøder og Christine Astrid er sammen med partner Jens Lorentzen de nye ejere af Svendborg Sommerrevy – Rottefælden. Mikkel og Christine medvirker begge i næste sommers revy, som vil markere Jan Schous 50-års jubilæum som skuespiller og også tæller Anne Herdorf på holdet.

Danmarks ældste revy får ny ledelse. Den er netop blevet præsenteret på et pressemøde i Svendborg i dag, hvor det blev afsløret at Rottefælde Revyens nye ledelse udgøres af revy- og skuespillerparret Mikkel Schrøder og Christine Astrid (som privat er gift), med Mikkel som revydirektør og Christine Astrid som kunstnerisk leder. De vil sammen med kommerciel chef Jens Lorentzen tegne den hæderkronede danske revy, som har fået danskerne til at grine i det sydfynske siden 1883.

Annonce

Med den ny ledelse skifter revyen også navn til Svendborg Sommerrevy – Rottefælden. Det gør den for at fremtidssikre navnet og revyen, så revyens placering i Svendborg understreges, samtidig med, at Rottefælden er med i det nye navn. Navnet Rottefælde Revyen hører til huset Rottefælden, men husets bestyrelse har indvilliget i at navnet fortsat må bruges, så 138 års revytradition kan videreføres og ikke går tabt.

Ny location – fra skoven til teatret

Samtidig vil revyen vil fra næste sommer rykke permanent ind i det smukke Svendborg Teater, hvor den også havde til huse i år. Siden den spæde begyndelse er Rottefælde Revyen blevet spillet i Rottefælden i Caroline Amalie Lunden i Svendborg. I sæson 2021 var det grundet Corona anderledes, og det vil det også blive i fremtiden.

Og det er med et stort suk og et lille stik i hjertet for de nye ejere, at Rottefælde Revyen må forlade den grønne bøgeskov. Men man kan som verden drejer disse år ikke spå om hvad et tredje stik, nye coronapas og eventuelle restriktioner vil betyde. Rottefælde huset i den grønne skov tilbyder tilmed ikke de forhold, der kan sikre en sikker revy-afvikling, hvis der bliver tvungne ændrede adfærdsmønstre. Corona har givet et større behov for at kunne færdes med afstand, og ikke nødvendigvis sidde skulder ved skulder som man gør i Rottefælde huset. I tillæg er den gamle Rottefælde bygning udfordret på logistikken samt myndighedernes tilladelse til den publikumsopstilling i salen, der gør det muligt at afvikle og drive revyen.

På Svendborg Teater kan revyen derimod leve op til den logistik, der gør at man med sikkerhed kan afvikle revyen i 2022 og i mange år frem. Gæsternes sikkerhed og Svendborgs lange revy tradition kommer i første række, og derfor flyttes morskaben ind i det smukke Svendborg Teater.

Svendborg sommerrevy - rottefældenrevyen
Holdet til Svendborg Sommerrey – Rottefælden 2022. Foto: Rune Buch

Farvel til en levende legende

Med tilgangen af den nye ledelse siger Pia Ullehus et vemodigt farvel til den revy, der har været hendes hjem gennem et kvart århundrede. Hun udtaler:

“Det er bestemt med blødende hjerte, jeg tjekker ud fra Rottefælden efter 25 skønne år. Samtidig erkender jeg, at jeg i al den tid er gået glip af en hel del – ikke mindst samvær og oplevelser med mine børn og børnebørn. Nu vil jeg tage revanche på det punkt. Og selv om det gør ondt at give slip, så er det med en god fornemmelse. Jeg ved nemlig, at Mikkel og Christine er de helt rigtige til at tage over”.

“Det er med vemod og kærlighed, at Pia Ullehus i år siger farvel til revyen. Hun vil altid stå som en legende i Rottefælden, og hendes utrættelige arbejde har holdt Danmarks mest vedholdende revy flot kørende i de 25 år hun har brugt af sit liv på Rottefælden. Hun vil blive savnet,” supplerer Mikkel Schrøder.

Samtidig ser den nye ledelse også fremad og glæder sig til at sætte sit præg på den hæderkronede gamle revy:

“Vores vision er først og fremmest at fremtidssikre revyen i det sydfynske, og sikre en fortsat publikumstilgang. Vi er ikke historieløse, men hylder traditionen og bærer den videre i nutidens sprog og udtryk. Vi skelner ikke mellem gammelt og nyt, men lader humoren tale sit eget sprog – hvis det er sjovt, er det sjovt! Vi vil være musikalske og rumme alle genrer, vi vil være respektfulde og grænsesøgende, vi vil være satiriske og frække, og vi vil tænke før vi taler,” udtaler Mikkel Schrøder.

Jubilæumsrevy i 2022 – 50 år med Jan Schou

Når Svendborg Sommerrevy – Rottefælden løber af stablen næste sommer, vil den markere Jan Schous 50-års jubilæum på de skrå brædder. Jan Schou er en legende i dansk revyhistorie og har optrådt i en vifte af de største danske revyer i løbet af sin karriere. Siden 1999 har han været instruktør og kunstnerisk leder af Rottefælde Revyen, og næste års jubilæumssæson bliver hans 24. Rottefælde-sæson. Og den ny ledelse er særdeles stolt over, at Jan Schou vil fejre sit jubilæum netop med Rottefælden i Svendborg.

På scenen til næste sommer står også den garvede sangerinde og revydronning Anne Herdorf samt Christine Astrid og Mikkel Schrøder selv. Carsten Friis instruerer for femte gang. Jens Krøyer svinger atter taktstokken som revyens faste kapelmester.

Svendborg Sommerrevy – Rottefælden 2022 er Rottefælde Revyen version 2.0. Vi vil bygge videre på sæsonen 2021, hvor mange var begejstrede for det lille tempo-nøk op, som revyen fik. Vi vil også fortsat være skarpe og musikalske, og så vil Jan Schous 50-års jubilæum naturligvis få en fortjent plads i årets revy. Fra Schou til by – den samme revy,” slutter Mikkel Schrøder.

Kilde: Pressemeddelelse, HAVE

Seneste

★★★☆☆☆ Orlando – rodet og didaktisk debatteater

I tyske Uwe Cramers iscenesættelse af Virginia Woolfs klassiker...

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★☆☆☆ Orlando – rodet og didaktisk debatteater

I tyske Uwe Cramers iscenesættelse af Virginia Woolfs klassiker...

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....

Lucia Vinde Dirchsen: “Der er plads til jer – lige præcis som dem, I er”

I sidste uge offentliggjorde Årets Reumert-juryen, at der fremover...
Annonce
Annonce

★★★☆☆☆ Orlando – rodet og didaktisk debatteater

I tyske Uwe Cramers iscenesættelse af Virginia Woolfs klassiker Orlando vil Aalborg Teater sætte fokus på køn og identitet. Men hvor bogen stiller spørgsmål,...

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav Martinůs opera, The Greek Passion, indgår Den Jyske Opera et ekstraordinært samarbejde med Røde Kors og...