Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som noget nyt byder prisuddelingen på kønsneutrale priser samt to nye kategorier. Det giver plads til at hylde endnu flere stærke scenekunstpræstationer, som hyldes ved prisshowet i ODEON i Odense den 20. juni 2024.

Årets Reumert fejrer den danske scenekunst med et bredtfavnende nomineringsfelt, som både byder på ny og original dansk dramatik, genopfriskede klassikere, moderne musicals, klassisk og nytænkende opera, interagerende installationskunst og meget mere fra hele landet.

Annonce

To nye kategorier

Årets Reumert-nominerede skuespillere er for første gang udpeget af juryen, uden hensyntagen til køn. Nomineringsfeltet byder bl.a. på Iben Hjejle, Patrick A. Hansen, Anne Plauborg, Maria Rossing, Ina-Miriam Rosenbaum og Mikkel Becker Hilgart, som alle er mulige prismodtagere til årets prisuddeling.

Med indførelsen af de kønsneutrale priser, er der gjort plads til to helt nye kategorier ved Årets Reumert 2024, som gives til henholdsvis samspil og solopræstation af høj kunstnerisk kvalitet. I nomineringsfeltet til Årets Solopræstation ses Christian Hetland for sin fremførelse af monologen En lykkelig slutning, Aarhus TeaterMorten Grove Frandsen nomineres for solooperaen LOL – Laughing Out Lonely, OPE-N, mens den ene halvdel af årets værtspar, Rikke Westi, tager plads blandt de nominerede for sin solopræstation i forestillingen Mødrenes Hus, Mungo Park. Derudover byder de nominerede makkerpar til Årets Samspil på et stærkt felt af erfarne navne.

Bredt felt

Årets bredtfavnende nomineringsfelt bliver særligt tydeligt, da ikke én forestilling er løbet med flere nomineringer end andre. I stedet står hele fire forestillinger i spidsen for Årets Reumert-nominerede med to nomineringer hver. Det tæller Teatret Møllens dramatiserede biografi Margrete I, Blaagaard Teater og Gunilla Lind Danseteaters danseforestilling It’s so cute I’m gonna die, Det Kongelige Teaters klassiker Indenfor Murene, samt Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagnis sensuelle forestilling Traum.

Særligt i de musikalske kategorier Årets Opera, Årets Musical/Musikteater og Årets Sanger hyldes både klassikerne og nyfortolkningerne med nomineringer. Blandt de nytænkende forestillinger ses alt fra opera i et fængsel til sange på sønderjysk.Hertil fremmaner Teater Nordkraft en helt ny musikalsk opsætning af kultklassikeren Betty Blue, mens velkendte fortællinger og præstationer fra Broadways største scener genoplives i både Lion Musicals Jersey Boys og One & Only Musicals’ Moulin Rouge! The Musical.

De nominerede til Årets Reumert 2024 er

Årets Hovedrolle

 • Ina-Miriam Rosenbaum, ARENDT – At se i mørke af Rhea Leman, Odense Teater og Off Off/Produktion
 • Iben Hjejle, Lægen, Folketeatret
 • Patrick A. Hansen, Den mystiske sag om hunden i natten, Aalborg Teater

Årets Birolle

 • Mikkel Becker Hilgart, Vi betaler ikke!, Nørrebro Teater
 • Maria Rossing, Edward II, Betty Nansen Teatret 
 • Anne Plauborg, Jane Eyre, Aarhus Teater

Årets Solopræstation

 • Christian Hetland, En lykkelig slutning, Aarhus Teater
 • Rikke Westi, Mødrenes Hus, Mungo Park 
 • Morten Grove Frandsen, LOL – Laughing Out Lonely, OPE-N

Årets Samspil

 • Lars Mikkelsen og Ian Burns, The Dumb Waiter, That Theatre Company
 • Ulla Henningsen og Sonja Oppenhagen, Nye Tider, Folketeatret
 • Bodil Jørgensen og Jens Albinus, Indenfor murene, Det Kongelige Teater

Årets Danser

 • Marcus Alexander Roydes, It’s so cute I’m gonna die, Blaagaard Teater og Gunilla Lind Danseteater
 • Astrid Elbo, Waiting Places, Betty Nansen Teatret
 • Sebastian Pico Haynes, Suffer Little Children, Kammerballetten

Årets Sanger

 • Jacob Skov Andersen, Eugen Onegin, Det Kongelige Teater & La Monnaie/De Munt
 • Mikkel Hoé Knudsen, Jersey Boys, Lion Musicals
 • Elisabeth Jansson, Titus, Det Kongelige Teater

Årets Instruktør

 • Nathalie Mellbye, Traum, Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagni 
 • Jannik Elkær, 90-års fødselsdagen, Odsherred Teater
 • Nicolei Faber, Mågen, Odense Teater

Årets Scenedesigner/Årets Scenograf

 • Carsten Wittrock, Vi-De-Os, Nørregaards Teater 
 • Laura Rasmussen, Margrete I, Teatret Møllen 
 • Christian Albrechtsen, Under dybet, Det Kongelige Teater 

Årets Dramatiker

 • Bjørn Rasmussen, Traum, Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagni
 • Sophie Zinckernagel, Aller Dybest Nede, Bådteatret
 • Lars Dammark, Sangen om Oda og Anton, teater Rum

Årets Forestilling

 • Margrete I, Teatret Møllen 
 • Indenfor murene, Det Kongelige Teater
 • Skolekomedien, Aarhus Teater

Årets Musical / Musikteater

 • Omve’n hjemve, Æ Teater og Teatret Møllen
 • Moulin Rouge! The Musical, One & Only Musicals 
 • Betty Blue, Teater Nordkraft

Årets Børne-/ungdomsforestilling

 • Tove, Teatret Masken og Teatret Zeppelin
 • Mycelium, Myka og Anemonen
 • Sangen om Oda og Anton, Teater Rum

Årets Opera

 • Hjem, Stine C v/Stine Rejnholdt
 • Eugen Onegin, Det Kongelige Teater og La Monnaie/De Munt
 • Don Juans inferno, Det Kongelige Teater & Opéra national du Rhin

Årets Danseforestilling

 • Leaning Tree, Dansk Danseteater
 • Under dybet, Det Kongelige Teater
 • It’s so cute I’m gonna die, Blaagaard Teater og Gunilla Lind Danseteater

Årets Særpris

 • Symphony of Solitude S.O.S., Mør Collective
 • Hekseundersøgelsen, Teater Momentum
 • Orfeo, Sort/Hvid og Copenhagen Phil 

Branchepris, Hæderspris og Talentpriser

Udover de 15 offentliggjorte kategorier vil der til selve showet i ODEON den 20. juni blive uddelt yderligere syv priser; Brancheprisen – Årets Teater bliver givet til et professionelt producerende teater eller scenekunstkompagni i Danmark, som har gjort sig særligt bemærket for betydningsfuldt virke i branchen. Der vil på aftenen også blive uddelt fem talentpriser og særprisen Årets Reumerts hæderspris.

Uddelingen af Årets Reumert 2024 bliver afholdt i ODEON i Odense torsdag den 20. juni kl 19.00. Prisuddelingen arrangeres af Dansk Teater og CPH Stage, der har været hovedarrangører bag Årets Reumert siden 2021.

Instruktør Johan Klint Sandberg og dramatiker Anna Skov står bag årets show, mens skuespillerne Rikke Westi og Marie Knudsen Fogh er årets værter. Prisuddelingen livestreames også direkte fra ODEON i Odense. Læs mere om Årets Reumert her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce