Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere være priskategorier, som peger på køn i Årets Reumert-show. I stedet indføres to nye kategorier, som skaber plads til at anerkende flere forskellige scenekunstpræstationer.

Årets Reumert nominerer ikke længere skuespillere efter køn, og det betyder konkret, at priserne Årets Kvindelige Hovedrolle og Årets Mandlige Hovedrolle nu bliver slået sammen til én priskategori: Årets Hovedrolle.

Annonce

Derudover indføres to nye kategorier: Årets Samspil og Årets Solopræstation, som gives til henholdsvis samspil og enkeltpræstationer af høj kunstnerisk kvalitet. Kategorierne Årets Mandlige Ensemblerolle og Årets Kvindelige Ensemblerolle bliver ligeledes slået sammen til en kønsneutral pris, som skifter navn til Årets Birolle.

Et ryk ind i fremtiden

”Reumertjuryen ønsker at hylde de bedste præstationer uden hensyntagen til køn. Akkurat som mange forestillinger nu caster uden hensyn til køn. Reumertkategorierne skal inkludere alle kunstnere, og derfor er køn ikke længere et parameter for nomineringer!” udtaler forperson for Årets Reumert, Rie Hammer, på vegne af Årets Reumertjuryen.

Det er afgørende, at kategorierne til Årets Reumert følger med tiden, og at de dermed kan være med til at pege på kvalitet, udvikling og tendenser, som er relevante og vigtige for kunstarten.

Peter Mark Lundberg, direktør for Dansk Teater, som sammen med CPH Stage er arrangør på Årets Reumert, siger: ”Årets Reumert har de seneste år taget et gevaldigt ryk ind i nutiden. Det skal selvfølgelig også afspejles i priserne, der uddeles. Vi oplever, at mange har undret sig over, at nogle priser er kønnede, mens andre priser ikke er. Det er ganske enkelt ikke tidssvarende.

Fra Morten Krogh, direktør for CPH STAGE, lyder det: ”Årets Reumert skal følge med tiden, og tiden er kommet til kønsneutrale skuespilkategorier. Scenekunsten er et spejl for os både som individer og som samfund. Det er derfor vigtigt at sikre, at alle kan se sig selv i scenekunsten – OG som prismodtagere ved Årets Reumert. En kunstnerisk kraftpræstation handler som bekendt ikke om køn, men om hvad skuespilleren gør ved og med rollen.” 

De nye kategorier

Årets Hovedrolle: Årets hovedrolle gives til én scenekunstner i en forestilling, hvor der er flere medvirkende. 

Årets Birolle: Årets birolle gives til én scenekunstner for en birolle i en forestilling med flere medvirkende. 

Årets Samspil: Gives for samspillet mellem mindst to scenekunstnere, men ikke nødvendigvis hele ensemblet. Den kan gives for scenekunstpræstationer inden for hele feltet af scenekunstgenrer. 

Årets Solopræstation: Gives til én scenekunstner, der optræder alene på scenen. 

De nominerede til Årets Reumert 2024 offentliggøres den 1. maj.

Seneste

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....

Lucia Vinde Dirchsen: “Der er plads til jer – lige præcis som dem, I er”

I sidste uge offentliggjorde Årets Reumert-juryen, at der fremover...
Annonce
Annonce

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav Martinůs opera, The Greek Passion, indgår Den Jyske Opera et ekstraordinært samarbejde med Røde Kors og...