Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Troldeprinsessen: Børn opfører nyskrevet opera

Fællessangs-projektet Syng Højt! tager på danmarksturné med helt ny operaforestilling i børnehøjde. Flere end 3.000 0-9-årige børn og deres voksne har allerede tilmeldt sig at synge højt på landets udendørsscener, og der er stadig plads til flere. Operaen Troldeprinsessen starter landsturnéen til Aalborg Operafestival den 14. august.

Efter en årrække med tilbagevendende Syng Højt!-oplevelser i København kan Syng Højt! nu præsentere en danmarksturné, som i hver by bliver en sangpædagogisk proces, afsluttende med et stort, udendørs fællessangevent. Syng Højt! har gennem årene præsenteret en bred vifte af musikgenrer for børnene, og i år er genren opera.

Troldeprinsessen

Med den nyskrevne børneopera Troldeprinsessen inviterer Syng Højt! til fællessang, og sammen med de mange tilmeldte børnesangere blandt publikum, optræder også den danske stjernesopran Dénise Beck, den svenske baryton Fredrik Zetterström og Youtuberne Popsi og Krelle. Alt sammen akkompagneret af et 11-mands ensemble fra Danmarks Underholdningsorkester. Repertoiret er sammensat af værker fra operaens 600 år lange historie og kendte børnesange, og teksterne er omskrevet til børnenes univers.

Syng Højt! opfører i år børneoperaen Troldeprinsessen. Pr-foto
Syng Højt! opfører i år børneoperaen Troldeprinsessen. Pr-foto

Syng Højt! Opera bliver Danmarks største fællessangsturné for de mindste borgere og kommer efter urpremieren under Aalborg Operafestival til København, hvor der under Copenhagen Opera Festival både er opførelser på Bellahøj Friluftsscene og på Den Røde Plads. Derefter tager Syng Højt! til Aarhus og afslutter i Rhododendronparken i Brønderslev.

Gratis sangtilbud for børn

Syng Højt! ønsker at samle børn og voksne gennem musik og sang med det formål at give plads til begejstring, fællesskab og unikke sanseoplevelser. To måneder inden fællesangdagen får vuggestuer, børnehaver og indskolinger tilsendt sangmateriale og øver sig på, hvad der kulminerer i en unik, udendørs operaforestilling fem steder i landet. Byernes ældre fra plejehjem og ældrecentre inviteres også til fællessangdagen, for at få et ”skud børneenergi”.

Syng Højt! opfører i år børneoperaen Troldeprinsessen. Pr-foto
Syng Højt! opfører i år børneoperaen Troldeprinsessen. Pr-foto

Syng Højt! er skabt af kunstner og iværksætter Peter Rønn, som blandt andet har modtaget DR P2 Boleroprisen og i en årrække har stået i spidsen for Aalborg Operafestival. Han udtaler:

“Det er fantastisk, at Syng Højt! i år har fået vokseværk. Den store interesse, vi oplever rundt i kommunerne for, at også de mindste borgere fortjener musikalsk skabende processer af høj kvalitet, muliggør at vi kan dele tilbuddet til flere dele af Danmark. En varm tak til de mange opbakkende fonde og partnere og ikke mindst vores værtsbyer – hvis dedikerede institutioner, pædagoger og skolelærere gør det muligt at skabe rendyrket, sangartistisk børnemagt!”.

Peter Rønn. Foto: Søren Gylling
Peter Rønn. Foto: Søren Gylling

Ligeledes er Festivaldirektør for Copenhagen Opera Festival, Amy Lane, glad for at kunne gøre opera tilgængelig for de helt små:

“Det glæder mig virkelig at kunne samarbejde med Syng Højt! Jeg er begejstret over at dele dette skønne projekt, som glæder, inspirerer og opløfter, når det bringer vores elskede kunstform, opera, ind i både hjerte og sjæl på vores yngste venner.”

Professionelt hold bag

Det er et stærkt, professionelt hold, der har været med til at skabe operaforestillingen. Til at skrive historien om Troldeprinsessen er den erfarne tv-vært, Marie Dalsgaard Rønn, som især er kendt fra programmet Lille Nørd på DR, den internationalt prisvindende børnefilm Landet af Glas og som vinder af Undervisningsmiddelprisen 2018.

Koncerten akkompagneres af 11 musikere fra Danmarks Underholdningsorkester, som udover at have vundet store priser i ind- og udland har spillet koncerter med nogle af verdens største stjerner.

Syng Højt! Foto: Ulrik Hasemann
Syng Højt! Foto: Ulrik Hasemann

“Ingen musik er for mærkelig for børn, hvis bare det bliver formidlet i børnehøjde, og de føler sig trygge og inddraget. Vi mener, at når vi investerer i gode koncertformater for børn, er vi med til at sikre, at vi også har et publikum til den klassiske musik om 50 år. Vi har takket ja til at være en del af Syng Højt!-projektet, fordi det netop tager børnene alvorligt og har nogle seriøse og dygtige kræfter bag sig,” udtaler direktør for Danmarks Underholdningsorkester, Andreas Vetö.

Troldeprinsessen spilles af den danske sopran Dénise Beck som flankeres af troldefar i svenske baryton Fredrik Zetterström. Begge operasangere har optrådt på nogle af de mest prestigefyldte scener i verden, og kommer nu til også at bane vejen for de mindste.

Læs mere om Syng Højt! her.

OM SYNG HØJT!
Syng Højt! har siden 2012 eksisteret som en årlig tilbagevendende begivenhed på Bellahøj Friluftsscene. Hvert år har den tiltrukket flere tusinde børn og pædagoge.
Syng Højt! startede som et tilbud til de mindste borgere i København, men er med årene bredt ud til flere af landets scener og kommuner for at skabe musikforståelse, musikfællesskaber og udviklende sangforløb på tværs af kommunegrænser og kulturelle skel.

Seneste

Aalborg Teater får ny ledelse

Aalborg Teater meddeler i dag, at to nye direktører...

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Aalborg Teater får ny ledelse

Aalborg Teater meddeler i dag, at to nye direktører...

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...
Annonce
Annonce

Aalborg Teater får ny ledelse

Aalborg Teater meddeler i dag, at to nye direktører er fundet og fastansat. Claus Nørgaard Poulsen, der har været midlertidig direktør siden februar, bliver...

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med afsæt i det lokale satiriserer svært underholdende over samtiden. Den lille storbyrevy i det mikroskopiske...