Hvor i kroppen sidder fæces? – Om at spille en kvinde, der tænder på lort

<strong>Hvor i kroppen sidder fæces?</strong> – Om at spille en kvinde, der tænder på lort

Præsidentinderne
14. sep - 13. okt 2018
Det Kongelige Teater, Skuespilhuset

Præsidentinderne
14. sep - 13. okt 2018
Det Kongelige Teater, Skuespilhuset

Lyt med, når skuespiller Stine Schrøder Jensen, fortæller om at spille en kvinde, der tænder på lort i den groteske komedie Præsidentinderne på Det Kongelige Teater. Hør hende fortælle om rollen i ISCENEs nye format – Kunstnerdagbog.

ISCENEs Kunstnerdagbog bringer dig tættere på scenekunsten i fængende formater med alt fra mini-podcast og videoer til artikler og billedcollager. Ambitionen er at give jer – læsere – et særligt indblik i scenekunstens mangfoldige verden og komme med bag om rollen, scenografien, teksten eller konceptet, hvor kunstneren selv formidler indholdet.

I denne første kunstnerdagbog fortæller skuespiller Stine Schrøder Jensen om arbejdet med rollen som Mariedl i den aktuelle opsætning af Præsidentinderne på Det Kongelige Teater.

I forestillingen møder vi tre rengøringskoner i den nederste del af samfundet, der tørner sammen og punkterer hinandens livsløgne. Det er et sønderrivende råb fra samfundets bund og stykket giver på brutal og humoristisk vis stemme til dem, der bogstavelig talt tager hånd om lortet.

Lyt med i mini-podcastet med Stine Schrøder Jensen her:

Se Det Kongelige Teaters teaser for forestillingen her:

Forestillingen spiller fra 14. september - 13. oktober 2018.
Køb billet her

FAKTA
Stine Schrøder Jensen er født i 1973 og uddannet fra Statens Teaterskole 1999. Hun har tidligere på Det Kongelige Teater medvirket i 'Ulysses fra Itachia' (2009), 'Horisonten' (2015) og 'Barselstuen 2.0' (2016) og i Eventministeriets 'Elefantmanden' (2010). I sæson 18/19 medvirker hun i forestillingen 'De fulde' og 'Præsidentinderne' på Det Kongelige Teater.

Præsidentinderne er skrevet af den østrigske dramatiker Werner Schwab, iscenesat af Skuespillets husinstruktør Thomas Bendixen og sammen med Stine Schrøder på scenen står Karen-Lise Mynster og Kirsten Olesen.

Del artiklen

'Hvor i kroppen sidder fæces? - Om at spille en kvinde, der tænder på lort'

Facebook