Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Her er Årets Reumert Talentpriser 2019

Årets Reumert sætter hvert år fokus på scenekunstens nye talenter med de særlige Talentpriser. Læs her nomineringsteksterne til årets otte nye talenter.

Skuespiller Nicolai Jørgensen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole København 2018. Han modtager Talentprisen for sin medvirken i Shakespeare in Love på Østerbro Teater.Nicolai Jørgensen er en rigtig bræddebisse, hvis tilgang til rollerne udspringer fra en klassisk skuespiltradition. I Shakespeare in Love var han sjov som grisk pengemand, der blev omvendt til teatret. Han er både klovn, komiker og karakterskuespiller med en stemme og krop, der er bygget til det store udtryk.

årets reumert talentpriser
Skuespiller Nikolaj Jørgensen modtager talentprisen. Foto: Lasse Lagoni

Skuespiller Anne Sofie Wanstrup er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole København 2017. Hun modtager Talentprisen for sin medvirken i Leve livet på Bornholms Teater. Anne Sofie Wanstrup var rørende som den kor-interesserede datter med det lovligt veludviklede omsorgsgen. Med moden scenisk rummelighed favnede hun både datterens pligtfølelse over for familien og den ulmende frihedstrang. Uforfængeligt, totaldedikeret og ikke uden humor stillede hun sig til rådighed for teksten. Originalt og meget løfterigt.

årets reumert talentpriser
Skuespiller Anne Sofie Wanstrup. Foto: Lasse Lagoni

Skuespiller Cecilie Gerberg Nielsen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Odense 2017. Hun modtager Talentprisen for sin medvirken i Tom på BaggaardTeatret og Forårsrullen på Odense Teater. I Forårsrullen gennemlyste Cecilie Gerberg Nielsens fremragende stemme og intense nærvær forestillingens humoristisk-gakkede dej. Og i Tom brillerede hun bl.a. som den filosoferende Emil Bønnelycke, der flammede så selvforglemmende af ungdommelig livslyst, at man næsten kunne høre revolutionen bruse i hans årer. Ikke sært, at de store roller må stille sig i kø hos hende.

Skuespiller Cecilie Gerberg Nielsen. Foto: Lasse Lagoni

Skuespiller Bolette Nørregaard Bang er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole København 2017. Hun modtager Talentprisen for sin medvirken i Persona på Aalborg Teater. Bolette Nørregaard Bang går fra 0 til 120 på 4 sekunder og er en knivskarp aflæser af menneskelige relationer. Som sygeplejersken i Persona udfoldede hun sin egen usikkerhed og vrede i et fascinerende spil mellem underlegenhed og overlegenhed. Hun har et stort emotionelt råderum med sjælden evne til derinde at styre sin impulsivitet. 

årets reumert talentpriser
Skuespiller Bolette Nørregaard Bang. Foto: Lasse Lagoni

Dramatiker og instruktør Anna Malzer er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole København 2018. Anna Malzer både skrev og iscenesatte den voldsomt virkende 16:29 på Teater Momentum, som hun i egenskab af kunstnerisk leder har gjort til politisk scene for sin egen generation. Nu gælder det posten som kunstnerisk leder af Mungo Park i Allerød. Vilde visioner, uforfærdet gåpåmod og evnen til at få folk med sig – på scenen og uden for den. Dét har vi brug for i dansk teater.

Dramatiker og instruktør Anna Malzer. Foto: Lasse Lagoni

Skuespiller Emil Blak Olsen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Aarhus 2017. Han modtager Talentprisen for sin medvirken i Finn og de fem fajl på Zangenbergs Teater. Børnepublikummet var fuldstændig solgt til denne unge fyr, der viste, hvor svært det er at være sig selv, når man ikke er som de andre. Han dansede og sang i en overlegen præstation af sej retorik, sjove karikaturer og væver kropskomik. Emil Blak Olsen har en ubesværet tydelighed over sit udtryk – pakket ind i charme og blink i øjet.

årets reumert talentpriser
Skuespiller Emil Blak Olsen. Foto: Lasse Lagoni

Nycirkusartist Anders Björklund er uddannet i straps og akrobatik fra Akademiet for Moderne Cirkus i 2017. Han modtager Talentprisen for sin medvirken i Kom dans med mig Det Lille Teater. Den smilende mand lignede en hvilken som helst venlig pædagog i vuggestuen. Men da han kravlede op i sin strap og foldede sine arme ud, begyndte hans tatoverede vinger på ryggen at flyve – og hans legeglade luftdans lokkede tilskuerne med på en ordløs drømmerejse. Poesien og glæden i Anders Björklunds muskelkraft vil kunne føre ham vidt.

Nycirkusartist Anders Björklund. Foto: Lasse Lagoni

Musicalperformer Monica Isa Andersen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Fredericia i 2018. Hun modtager Talentprisen for sin medvirken i Den evige ild på Bellevue Teatret. Med en dronnings ydre værdighed og indre uro debuterede Monica Isa Andersen som Mary Stuart i Den evige ild – en fornem opvisning i musicalkunstens mange discipliner. Hendes stemme var tindrende klar, tolkningen af rollen tydelig og rørende. Og da hun i nederlagets stund sang ”Man taber og man vinder”, stod det klart, at hendes musicaltalent er helt særligt.

årets reumert talentpriser
Musicalperformer Monica Isa Andersen. Foto: Lasse Lagoni

Seneste

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en...
Annonce
Annonce

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan skabes nye kollektive visioner og strømninger? Det er nogle af de tematikker, som tages op...