Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

Minna Johannesson bliver ny teaterleder på Teater Nordkraft

Bestyrelsesformand for Teater Nordkraft Johannes Andersen offentliggør i dag tirsdag 7. januar 2020 valget af instruktør Minna Johannesson som ny teaterleder for Teater Nordkraft fra 1. juni 2020.

Johannes Andersen udtaler: ”Det er med stor glæde at jeg kan meddele, at vi har ansat Minna Johannesson som ny teaterleder på Teater Nordkraft. Med Minna får vi en leder med store kunstneriske ambitioner, erfaringer og kompetencer. Det vil give forestillinger i fremtiden, som vi kun kan glæde os til at se – igen og igen.”

Minna Johannesson er kendt af Teater Nordkrafts publikum som instruktør af den Reumert-vindende ungdomsforestilling Dig og Mig ved Daggry, samt af forestillingen om Jomfru Ane Gade 150 Meter til i morgen.

LÆS OGSÅ: Til party i provinsen med knytbluse

Hun har instrueret prisvindende og anmelderroste forestillinger over hele Skandinavien, men har boet fast i Aalborg med mand og barn siden 2011.

”Jeg glæder mig så meget til det hele! Teater Nordkraft er et helt specielt sted for mig. Her føler jeg mig hjemme, og jeg har en stor tro på huset og dets kunstneriske potentiale. Vi skal være et teater med en synlig og stærk profil som appellerer bredt. Jeg ser frem til at møde både gamle og nye publikummer og invitere dem ind i vores forestillinger. Vi vil insistere på det levende og oprigtige møde og åbne det sceniske rum op.

Vi skal arbejde videre som et ensembleteater og bygge et medrivende og legesygt repertoire op, som Nordjyderne både vil genkende sig i, og overraskes af. Det bliver lidenskabelig og generøs teater, som forhåbentlig flytter grænser – i mennesker og for hvad scenekunst kan være.”, udtaler Minna Johannesson.

Læs mere om Teater Nordkraft her

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...