Del

Østerbro Teater har bedt en række forfattere og dramatikere om at skrive hver sin korte monolog, der reflekterer coronakrisen og spejler det drama, vi alle er midt i. Coronamonologerne fortolkes af en række skuespillere fra egen isolation og kan streames på Facebook.

De elektroniske monodramaer, der er skrevet af blandt andet Christina Hagen, Madame Nielsen, Jokum Rohde og Thomas Korsgaard understreger, at teatret lever og ånder, og Østerbro Teater vil stadig have deres publikum i tale. 

“Teatrets stemme, som plejer at tale fra scenen, må finde nye veje og bruge andre kanaler. Derfor sætter vi nu et nyt projekt i gang, et virtuelt teater som præsenterer: Coronamonologerne.” skriver teatret i en pressemeddelelse.  

“Vi håber at verden vil tage godt imod disse korte værker, de er en gave og tilsammen er de slet og ret et udtryk for troen på teatret. Vores tro på at mødet mellem en fortælling og et publikum altid er en uundværlig del af vores fællesskab – også i en undtagelsestilstand, som den vi lever med nu.”

Blandt de skuespillere, der indspiller monologerne fra deres hjem, er Ida Cæcilie Rasmussen og Ellen Hillingsø, og de små værker er udvalgt og redigeret af Klaus Rothstein, Rikke Hedeager og Østerbro Teaters direktør Emmet Feigenberg.

Coronamonologerne kan ses her