Del

Med et legat fra Wilhelm Hansen Fonden får Aalborg Teater muligheden for at udbygge teatrets indsats for den nye, danske dramatik i form af en husdramatikerordning.

Aalborg Teater har indgået en to-årig aftale med Julie Maj Jakobsen, som i de næste to sæsoner skal være husets faste dramatiker.

Julie Maj Jakobsen har tidligere skrevet en række stykker for Aalborg Teater og med denne nye aftale skal hun skrive to helt nye stykker, samt løse en række mindre skriveopgaver for teatret. Bl.a. er Aalborg Teater i færd med at etablere en digital scene, og her skal Julie Maj Jakobsen udvikle det fiktive, tekstlige univers.

Det første af de to helaftenstykker, som indgår i aftalen, har arbejdstitlen Identitær, og det tager indholdsmæssigt udgangspunkt i den europæiske højrepopulisme og dennes ideologiske overbygning i form af den identitære bevægelse.

Dermed lægger Identitær sig i tematisk forlængelse af de to seneste stykker, Julie Maj Jakobsen har skrevet til Aalborg Teater, nemlig Aftenlandet, der handlede om europæernes forhold til flygtninge, og Efter branden, der satte fokus på forskellige, etniske grupperingers samliv i ghettoer. Det andet stykke i den nye husdramatikerordning er p.t. uden titel og tema.