Del

”Horsens teaterfestival aflyser.” Så kort var beskeden, der tidligere i dag tikkede ind fra Horsens Kommune. Men aflysningen møder skarp kritik fra brancheforeningen Dansk Teater.

Horsens’ borgmester Peter Sørensen begrunder aflysningen : ”I en tid, hvor smittetallene i Danmark er stigende, ønsker vi ikke at tage nogen chancer med et arrangement.”

Men er der hjemmel for en sådan aflysning af en festival, der var planlagt med alle forbehold i forbindelse med Covid-19 – og ikke mindst i tæt samarbejde med både politi og relevante myndigheder?

I Dansk Teater er der undren over for beslutningen. Direktør Peter Mark Lundberg udtaler:

“I Dansk Teater er vi målløse over, at Horsens Kommune aflyser Horsens Teaterfestival på trods af, at det var fuldt sundhedsfagligt forsvarligt at gennemføre festivalen. Vi har derfor skrevet til  borgmester Peter Sørensen for at høre, hvad årsagen er, og hvordan Horsens kommune påtænker at kompensere teatrene for deres tab.
Hvis vi skal have en chance for at overleve som branche, så kan vi ikke leve med, at politikere og kommuner laver tilfældige beslutninger, som gradvis indskrænker det kunstneriske frihed til at komme ud med vores kunst.”

Du finder mere info om festivalen her.

Læs mere om aflysningen her.