Del

Hvis du drømmer om at se scenekunst i din juleferie, så har Det Kongelige Teater netop gjort nye forestillinger tilgængelige på KGL Xtra.

Den 9. december lukkede en lang række danske teatre ned og måtte aflyse resten af årets forestillinger. Det betød blandt andet at tusindvis af danskere gik glip af årets juleforestillinger, som for mange er traditionsrige udflugter for hele familien, som indvarsler julen.

Juleklassiker

Det Kongelige Teater har man derfor valgt at gøre George Balanchines Nøddeknækkeren tilgængelig på KGL Xtra, hvor forestillinger fra teatret kan streames gratis.

”På Det Kongelige Teater kan vi ikke sige ’jul’ uden at sige ’Nøddeknækkeren’. Derfor skar det også en hel del i hjertet, da vi som følge af de nye restriktioner mod covid-19 smittefaren måtte lukke teatret og aflyse årets ultimative juleklassiker. Men julen er som altid fuld af mirakler og det glæder mig helt enormt, at vi nu får mulighed for at vise den fantastiske forestilling på Kgl Xtra,” skriver balletmester Nikolaj Hübbe i en pressemeddelelse.

Nøddeknækkeren er blandt ballettens største klassikere, og i George Balanchines version er der skruet helt op for trylleriet og eventyret. Forestillingen har endda også fået en rolle i årets tv-julekalender på DR, Julefeber, hvor balletbørnene danser de karakteristiske roller.

Nøddeknækkeren kan ses på KGL Xtra resten af året.