Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

UNDER HUDEN sætter fokus på minoriteter i ny digital forestilling

Folketeatrets ungdomsformat UNDER HUDEN inviterer alle til gratis at se med på den digitale forestilling Den unge Elias’ lidelser, der handler om at være en minoritet i minoriteten.

Med udspring i Goethes drama om Den unge Werthers lidelser, der i sine følelsers vold og en altoverskyggende forelskelse mister kontrollen og drives til selvmord, præsenterer Folketeatrets ungdomsformat UNDER HUDEN Den unge Elias’ lidelser.

Den unge Elias’ lidelser

“Jeg hedder Elias. Jeg er opvokset i Aarhus’ gader med en dansk mor og en marokkansk far. Jeg kommer fra en muslimsk baggrund. Jeg er homoseksuel. Og så er jeg digter”.

I en samtale med sit eget selvmord præsenteres Elias Sadaqs nyskrevne digte og fortællinger i et poetisk lydunivers med spørgsmål til eksistensen, selvværdet og selvkærligheden. For hvor gør man af skammen over at elske dem, man gør? Hvilke minoriteter findes inden for minoritetsmiljøet? Hvordan er man en rigtig mand? Hvordan navigerer man i et miljø præget af alkohol og stoffer, når det netop er smagen af alt det, man er blevet fornægtet? Og hvordan finder man kærligheden, hvis man ingen kærlighed har til sig selv?

UNDER HUDEN med Q&A

Den unge Elias’ lidelser sætter fokus på at være en minoritet i minoriteten, kampen for at finde sig selv, at være i strid med forventninger fra sit bagland og at lære en ny verden at kende. I et miljø med skæve eksistenser, hvor mænd kysser mænd, kvinder holder i hånd og køn er flydende, jagter forestillingen håbet, (selv)kærligheden og glæden i en verden, hvor der ikke altid er plads til at være sig selv. Ikke engang der, hvor der ellers skulle være højt til loftet.

Den unge Elias’ lidelser digital er optaget på forhånd. Efter hver forestilling vil der være live Q/A med Elias Sadaq, hvor publikum kan stille spørgsmål til forestillingen og historien.

Læs mere om forestillingen og UNDER HUDEN her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...