Del

Prisvindende publikumsfavoritter som forfatterne Christina Hagen og Stine Pilgaard er blandt perlerne på indholdssiden, når den eksperimenterende scene Revolver går i luften med den nye online teaterkanal Revolver play.

Med Vimeo-kanalen Revolver play får publikum nye veje til teateroplevelser i en tid, hvor kulturens nedlukning, corona og afstandskrav ellers forhindrer scenekunstens udfoldelse og teaterglæden.   

Pilgaard og Hagen

Blandt de første indholdstilbud på Revolver play er filmede sekvenser fra prisvindende publikumsfavoritter som Stine Pilgaards roman Meter i sekundet og Christina Hagens helt nyskrevne tekst Det spejl de kalder dig. 

Revolver play skal ses som et første tiltag til at videreudvikle flere bæredygtige tiltag, forretningsmodeller og kunstneriske udtryk i teaterverdenen, der også kan være med til at forny en kunstform og branche i takt med tidens behov og muligheder. Ambitionen er tillige at appellere til nyt publikum. 

I sit udgangspunkt er teatret nok én af de mest analoge kunstneriske udtryksformer, der findes. Netop dén essens tager den digitale kanal Revolver play afsæt i med sin eksperimenterende form: 

”For teatret er Coronatiden blevet en tid, hvor vi må udforske vores muligheder og lege med nye udtryk og finde nye veje til at nå vores publikum. Og måske endda nå et helt nyt publikum. Med Revolver play undersøger vi hvilke digitale formater, teatret kan udvikle, så vi ikke kun laver erstatningsprodukter, men får noget nyt og kreativt med os ud af nedlukningens tid, når den en dag er forbi,” udtaler direktør for Østerbro Teater Emmet Feigenberg. i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Coronamonologerne – Helt ny dansk dramatik 

Fra Coronamonologerne til Revolver play

Revolver er en del af Teater Republique, der også stod bag de Coronamonologerne med tæt på 500.000 samlede visninger under første nedlukning i foråret 2020.

På Revolver er der en stærk tro på, at udforskningen af det digitale rum kan tilføre teateroplevelsen og publikumsrelationen noget unikt nyt. Men det kræver involvering af det helt rette team med solid erfaring for at lykkes: ”Med en stærk tekst og en stærk skuespiller i centrum, med en bevidsthed om det visuelle udtryks muligheder, og med en formidlende instruktør som samler det hele, inviterer vi publikum med på en række ekspeditioner ind i et uopdaget land, hvor teatret og det digitale kan forenes på nye måder”, udtaler Emmet Feigenberg i pressemeddelelsen. 

Du finder Revolver play her.

Kilde: Pressemeddelelse

Revolver play lanceres som en mikrobetalingskanal, hvor brugeren for et beløb pr. streamet afsnit af teateroplevelserne kan støtte udviklingen af de nye, digitale kunstneriske former og oplevelser.