Del

Som alle andre teatre er Opgang2 Turnéteater ramt af Corona-nedlukningen. Men teatret har nu valgt at stille en optagelse af ungdomsforestillingen OMG gratis til rådighed til glæde for skoler og andre interesserede.

Opgang2 Turnéteater spiller normalt op imod 200 forestillinger årligt rundt om i hele landet for især skoleelever. Teatret har derfor oplevet efterspørgsel efter online teateroplevelser fra folkeskoler og undervisere, hvor drama er del af pensum for overbygningen.

OMG i optagelse fra 2018

På den baggrund har Opgang2 Turnéteater nu produceret en udgave af 2018-forestillingen OMG og gjort den tilgængelig online. Det er en optagelse fra april 2018 på Aarhus Teater, og så længe der er nedlukning af skoler og institutioner, vil forestillingen være frit tilgængelig.

“Det kan aldrig erstatte den ægte teateroplevelse, det er vi helt klar over. Men vi håber, at dette tilbud kan bruges som en midlertidig erstatning for lærere og skoler, indtil vi, og alle vores kolleger, kan komme ud og spille live teater igen,” udtaler daglig leder i Opgang2, Per Kjærgaard Paulsen, i en pressemeddelelse.

OMG er skrevet og instrueret af Pia Marcussen og er en almengyldig ungdoms- og voksenforestilling om kærlighed og næstekærlighed og om de valg, vi mennesker træffer hver eneste dag, deres konsekvenser, og hvordan vi påvirker hinanden – bevidst og ubevidst. På scenen kan man opleve Stinne Henriksen, Sami Idrissi Hvidtfeldt, Henrik Andersen og Jakob Svensmark. 

Find optagelsen af OMG her.