Del

Grundet Covid-19-restriktionerne aflyses opførelsen af operaen La Voix  Humaine for et live publikum. I stedet laver Den Fynske Opera en professionel filmoptagelse af den fulde opera, som vil være tilgængelig for publikum sidst i marts 2021.

La Voix Humaine betyder på dansk Den Menneskelige Stemme, og er en helt særlig opera, idet den  spilles som monolog kun for sopran over én akt. 

”Vi har på La Voix Humaine et fantastisk, entusiastisk hold med en sanger, som jeg er stolt af at have castet. Så det er i den grad ærgerligt, at vi ikke kan få lov til at opføre operaen, men vi er glade for, at det er muligt at  lave en filmoptagelse af operaen i stedet, så folk kan få glæde af Poulencs smukke musik og det, vi har skabt,” udtaler kunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg i en pressemeddelelse fra Den Fynske Opera.

LÆS OGSÅ: Askepot – et relevant og modigt operaspektakel

Intenst, sentimentalt mono-drama

I La Voix Humaine fører kvinden Elle en telefonsamtale med sin elskede, og opkaldet viser sig at blive det sidste imellem dem, da han forlader hende til fordel for en anden kvinde. I samtalen forsøger Elle at gøre alt for at  vinde ham tilbage og gennemlever alle følelsesregistre, lige fra fortvivlelse, desperation og vrede til nostalgi og  lykkefølelse, ømhed og lidenskab til en panisk besættelse og trusler om at begå selvmord. 

Operaen er et intenst, sentimentalt og psykologisk mono-drama, som stiller store krav til solosangerens  følelsesmæssige engagement i rollen som Elle. Vokalmæssigt består det krævende sopranparti i høj grad af  uakkompagneret, recitativisk sang, som til gengæld skaber en endnu større virkning ved udbruddet af de  kraftfulde arier. Rollen spilles hos Den Fynske Opera af den dansk-svenske sopran Anna Carina Sundstedt og synges på originalsproget,  fransk.

Nærmere info om premiere på filmoptagelsen kommer snarest på Den Fynske Operas hjemmeside. Læs mere her.