Populært lige nu

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...

Bikubenfonden søger en senior udviklingspartner

Ansøgningsfrist: 6. december 2023
Annoncespot_imgspot_img

Kasper Wilton fortsætter som teaterchef for Folketeatret til 2024

Folketeatrets bestyrelse har besluttet at forlænge teaterchef Kasper Wiltons ansættelsesperiode. Grundet situationen med Covid-19 har Kulturministeriet givet dispensation til at udvide Kasper Wiltons periode som teaterchef med to år ud over åremålsansættelsen.

Folketeatrets bestyrelsesformand Mogens Jensen glæder sig over at kunne sikre teatret kontinuitet i en ellers meget usikker tid. I en pressemeddelelse udtaler han:

“Jeg er meget glad for, at Kasper Wilton har sagt ja til at blive forlænget som chef for Folketeatret, sådan at vi undgår at skulle gennemføre et lederskifte midt i en meget usikker tid for teatret grundet Covid-19. For en institution som Folketeatret, med en national opgave som landets største turnéudbyder samt fire stationære scener i Nørregade, er det et rigtig dårligt udgangspunkt at skulle indlede et lederskifte efter en længere nedlukning med hjemsendt personale og usikkerhed om fremtiden. Derfor har Folketeatrets bestyrelse indstillet til Kulturministeriet, og fået godkendt, at Kasper Wilton forlænges to år ud over åremålsansættelsen. Det har han glædeligvis valgt at takke ja til, således at vi kan bibeholde den knowhow som Folketeatret har brug for, indtil teatret er kommet godt ud på den anden side af coronakrisen og kan finde den næste chef i teatrets 164-årige historie.”

LÆS OGSÅ: På Folketeatret laver de forestillingerne færdige og ”putter dem i en sæk”

Folketeatret og Kasper Wilton

Kasper Wilton har siden 2010 været chef for Folketeatret, der udover på adressen i Nørregade 39 med råderet over fire scener også gæster cirka 70 teatre og spillesteder spredt over hele landet hver sæson. Folketeatret spiller hver sæson for mellem 150.000 – 180.000 tilskuere. Folketeatret blev grundlagt i 1857 og fusionerede med Det Danske Teater i 2007.

“Folketeatret skal geares til den virkelighed, der bliver aktuel efter corona. Ikke alene i Nørregade har vi megen aktivitet, men Folketeatret er også landets største turneudbyder. For et så producerende og billetgenererende teater har de to nedlukninger været hårde. Jeg deler bestyrelsens synspunkt om, at det er et dårligt tidspunkt for et chefskifte. Jeg er taknemlig over at få muligheden for at aflevere det teater, jeg har drømt om at aflevere. Nu håber jeg, at jeg kan leve op til bestyrelsens tillid,” udtaler Kasper Wilton i pressemeddelelsen.

Seneste

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen om at producere standup-forestillingen Nina er sjov. Og Nina Rask er ikke bare virkelig sjov,...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en forrygende udgave af en juleforestilling, der både vækker genkendelsens glæde og samtidig folder sig ud...