Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Udflytning af studiepladser vækker bekymring

Ifølge regeringens seneste udspil skal Den Danske Scenekunstskole flytte 30 studiepladser fra København til Holstebro. ISCENE har spurgt direktør for brancheorganisationen Dansk Teater og rektor fra DDSKS om deres umiddelbare reaktioner.

Peter Mark Lundberg, direktør for Dansk Teater, kendte intet til udflytningsplanerne, før regeringen meldte ideen ud onsdag.

“Vi har brug for at tale om uddannelsernes kvalitet frem for, hvor bygningerne er placeret. I København er der muligheder for freelancejobs undervejs i uddannelsen. Er der mon nok af den slags muligheder i Holstebro? Får de unge studerende opbygget det nødvendige netværk undervejs, eller bliver de koblet af i forhold til de øvrige studerende? Det handler om, hvordan vi får uddannet de unge bedst muligt, så de kan få jobs, når de er færdige”, understreger Peter Mark Lundberg.

Bekymring over manglende involvering

“Man bliver altid lidt bekymret, når en regering kommer med så vidtrækkende forslag uden at have involveret branchen. Det er fair nok, at regeringen gerne vil fordele uddannelsespladser over hele landet, men man må først og fremmest se på kvaliteten af de uddannelser og på, hvad der er bedst for de unge, i stedet for at starte med placeringen”, siger Peter Mark Lundberg.

“Det er for tidligt at skyde hele ideen ned. Det kan sagtens være, at det for nogle af uddannelserne vil give mening at rykke dem til Holstebro. Men en udflytning er dyr, så hvis det går ud over de andre uddannelser, er det ikke det værd. Vi opfordrer kraftigt kulturministeren til at invitere os til en snak om, hvad hendes visioner for udflytningen er. Jeg er nervøs for, om man laver en dyr udflytning uden at tilføje penge til en uddannelse, der i forvejen er blevet beskåret i mange år”, afslutter Peter Mark Lundberg.

Uddannelser i international topklasse

“Jeg har brug for at sætte mig mere ind i det politiske forslag fra regeringen, inden jeg kan udtale mig i detaljer”, forklarer rektor for Den Danske Scenekunstskole, Mads Thygesen indledningsvist. “Der bliver talt om danseuddannelser. Vi har på Den Danske Scenekunstskole en bacheloruddannelse i dans og koreografi, der bliver benchmarket i sammenhæng med nogle af de bedste, internationale uddannelser i Europa. Og vi har en kandidatuddannelse i koreografi, der er udviklet i samarbejde med fire europæiske hovedstæder. Det drejer sig om uddannelser, der er rykket op i international topklasse”.

“Vores uddannelser har et stærkt internationalt netværk og en tæt kobling til aftagermiljøet. Det er super vigtigt for, at uddannelserne kan fungere godt. Derfor er det væsentligt for skolen, at der er tænkt godt over disse niveauer i det politiske forslag. Bekymringen er selvfølgelig, om uddannelserne kan holde niveau”, siger Mads Thygesen.

Seneste

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en...
Annonce
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Redaktionssekretær, journalist og kritiker på ISCENE. Arbejder som freelance kulturjournalist, er medlem af Reumert-juryen og har Kulturmor.dk. Tidligere teaterkritiker for Jyllands-Posten og Dagbladet Information. Uddannet cand.mag i Moderne Kultur ved Københavns Universitet og bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet.
Annonce

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan skabes nye kollektive visioner og strømninger? Det er nogle af de tematikker, som tages op...