Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Børneoperafestivalen GrowOP! vender tilbage til september

Den Jyske Opera og Børnekulturhuset i Aarhus byder ind til GrowOP! Festival til september 2021 med musik, sang, teater og oplevelser, der kan deles af hele familien. Programmet er netop blevet lanceret.

Den Jyske Opera og Børnekulturhuset byder for tredje gang ind til GrowOP! Festival d. 10. – 14. september i hjertet af Aarhus. Den første GrowOP! Festival modtog P2 Prisen Årets Nyskabelse, og er sidenhen blevet en tilbagevendende begivenhed, der hvert andet år sætter spot på operaens mange udtryksformer.

På festivalen er der fokus på oplevelser, som kan deles af hele familien: Forestillingerne er valgt, så der er noget spændende for alle generationer, i festivalteltet er der fællessang for alle aldre, og i Operatoriet kommer alle sanser i spil, når familien får mulighed for at lege, spille, synge, snakke, male og bygge sammen.

Festivalens vision

På festivalen påvirkes alle sanser, og begrebet opera forstås i dets oprindelige betydning, nemlig “værk”. Et værk vi ser, hører, føler og leger med på børnenes præmisser sammen med deres voksne. GrowOP! Festival krydser grænser og skaber et nyt operasprog.

growop! opera for børn festival aarhus
I Operatoriet kan hele familien under GrowOP! sammen undersøge og eksperimentere med alt det, som opera består af: Sang, musik, ord, drama, kostumer, scenografi og lys. Foto: Anders Bach

“GrowOP! Festival tilbyder en unik mulighed for, at børn og voksne sammen kan få overraskende, anderledes, klassiske, tværæstetiske, inddragende og ikke mindst nærværende oplevelser med opera og musikdramatik,” udtaler udviklingschef hos Den Jyske Opera Lene Juul Langballe i en pressemeddelelse.

Nyt borgerinddragende værk

I år kan man se frem til at opleve en gratis musikfortælling i Rådhushallen i Aarhus fredag d. 10/9 og lørdag d. 11/9. En tone i livet er et helt nyt værk fra Den Jyske Opera, der er skabt af borgere i alle aldre i samarbejde med professionelle kunstnere, som fortæller en bevægende historie om, hvad dét at synge kan betyde i et liv.

Minder, ord og toner fra borgere i Aarhus, Aalborg og Manchester er samlet af forfatter Cecilie Eken og komponist Søren Møller i det musikalske og borgerinddragende værk om barndom, verden, sorg og om at være sammen. 

En tone i livet opføres af et stort generationskor, Hjortshøj Pigekor, Den Jyske Operas unge sangere, TalentU, vokalensemblet EVE og musikere fra Aarhus Jazz Orchestra.

Gratis oplevelser i hjertet af Aarhus

GrowOP! Festival er placeret tæt på kunstmuseet ARoS, Musikhuset Aarhus og Musikhusparken, hvor festivalpladsen ligger imellem Børnekulturhuset og danseteatret Bora Bora.

Alle forestillingerne Emmas Rejse, I Stilhedens FavnHistorien om V og DIVA kan opleves på festivalpladsen, og Fyrtøjet kan opleves i Musikhuset Aarhus.

Du finder hele programmet her.

Kilde: Pressemeddelelse

Denne nyhed er en del af ISCENEs fokus på Opera med unge stemmer, der er støttet af Augustinusfonden.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...