Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Nykøbing Falster Revyen 2021 – ujævn lagkage med stjerneskud undervejs

Nykøbing Falster Revyen 2021 lægger godt fra land og er helt oppe at ringe flere gange undervejs. Der er dog langt fra top til bund i lagkagen af numre, der også kunne have rettet fokus lidt skarpere på dagens og ikke gårsdagens magthavere.

”Kultur er godt for folkesundheden,” slår tv-læge Peter Qvortrup Geisling fast i en lille corona-intro, inden genåbningen for alvor brager løs i Nykøbing F. Hallen  med de virkelig søde, lidt forvirrede folkedansere fra Falster. Både smilebånd og lattermuskler bliver da også rørt godt Nykøbing Falster Revyen 2021, selvom der særligt i anden del er noget langt mellem snapsene. Der kunne fint luges i de mere traditionelle sketch-numre, fx Pakkepost, der ikke flytter sig ud af stedet – no pun intended. Den kraftige, erotiske dame havde jeg også særdeles gerne undværet. Man kan ikke gøre grin med noget, man holder ud i strakt arm.

Det lidt bedagede blik præger flere af de politiske numre. De har – ufortalt deres andre kvaliteter, som vi vender tilbage til – i for høj grad rivejernet rettet mod gårsdagens magthavere. Det er fint med en ode til pensionisterne Harder & Jelved, men jeg ville godt nok hellere have set en saftig Mette-satire end en Løkke-ditto.

Nykøbing Falster Revyen 2021
Nykøbing Falster Revyen 2021 i Nykøbing F Hallen. Foto: Emil Stegemejer, Yellows

Politisk satire fra andre vinkler

Med fare for at æde mine egne ord, må jeg til gengæld bukke mig i støvet for Sune Æbeløs skarpe Støjberg-rap. Rikke Buch Bendtsen sætter den lige dér, hvor skabet skal stå, mens Silas Holst og Rasmus Kroggaard ”gir’ den op” for hende som landmænd af typen, vi sidst så i Drengene fra Angora. ”Det er Støjberg/der har de største løg her”. Oh yes, fornem holdpræstation, raffineret og lårklaskende, selvom hovedpersonen pt. er langt fra nogen magtposition.

Pernille Schrøder brillerer stilfærdigt i sine to gange poetisk-poliske politikersmæk på Halfdan Rasmussenske vers. Hele ensemblet får også sat et stød ind i mediernes fallit som folkets vagthunde i det fint koreograferede Pressemøde. De damer og herrer fra pressen jagter fejl, men kunne ”aldrig drømme om at se os selv i et spejl”.

Det andet nummer, der rammer revyhimlen, griber mere fat i tidsånden end i konkret politik. Rasmus Krogsgaard mimer sig overlegent gennem en fuldstændig blæret sammenklipning af udtalelser fra det forgangne års #metoo-begivenheder mixet med ikoniske replikker fra Simon Spies og Peter Aalbæk. Det er den mest begavede og ikke mindst nuancerede analyse af den debat, jeg længe har set – og bragende godt leveret.

Nykøbing Falster Revyen 2021
Nykøbing Falster Revyen 2021 i Nykøbing F Hallen. Foto: Emil Stegemejer, Yellows

Hyldesterne vil ingen ende tage

I år skal Michael Bundesen og dermed Shu-bi-dua hyldes i de fleste revyer. Arrangementet i Nykøbing Falster er for kompliceret til rigtig at swinge. Årets andet obligatoriske nummer, Phillip Faber med kendisser til fællessang, fungerer til gengæld fint uden at bringe nyt til bordet. Allersmukkest er dog den ordløse cadeau til Bent Fabricius-Bjerre, hvor mesterens toner selv taler gennem den blidt koreograferede, sekshændige pianomime.

Karsten Jansfort er ikke blevet begavet med de bedste tekster, men knækker ikke snapsen over i sit lattermilde amokløb som spritstiv præst. Han er som så ofte før hysterisk morsom som beruset, og får alt ud af en ganske vist også morsom tekst. Men igen en tekst uden aktualitet eller for den sags skyld lokal forankring. Det samme gælder Silas Holsts skønne megalomane divanummer Den stille vise. Sprødt, sødt, overdådigt og trods alt med en lille kobling til temaer i tiden.

Der er virkelig langt fra top til bund i den klassiske lagkagerevy, som Nykøbing Falster Revyen 2021 må siges at være. Topnumrene peger frem og man kan roligt gå længere ad den raffinerede vej næste gang. Det sagt, er der højt niveau i femmandstruppen, en god instruktørdebut for Rasmus Krogsgaard og mange gode grin at hente også i dette års revy.

Se video med revydirektør Mickey Pless bagom revyen her.

LÆS OGSÅ: Nykøbing Falster Revyen: “Vi har brug for svar, for at kunne komme igennem sæson 2021”

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...