Del

Teatret ved Sorte Hest har i år valgt at præmiere hele 16 skuespillere fra det såkaldt uofficielle  ensemble med teatrets Æres-Hestestol.

Som en ny tradition, der indledtes i 2020 i anledningen af den tidligere teaterchef Maria Stenz’ 80 års fødselsdag den 16. august, afslører Teatret ved Sorte Hest hvert år modtageren af Årets Æres-Hestestol. Stolen tilfalder en person, der har ydet en ekstraordinær  indsats på eller for teatret.

I 2020 – som altså var den første uddeling – var det netop Maria Stenz, der modtog prisen. Men i år har teatret valgt, at hele 16 skuespillere skal have en Æres-Hestestol. 16 skuespillere, der gennem årene har leveret en perlerække præstationer på teatret. 

Årets Æres-Hestestol

De 16 skuespillere er Anette Støvelbæk, Camilla Bendix, Josephine Raahauge, Karen-Lise  Mynster, Karoline Brygmann, Kristoffer Helmuth, Lue Støvelbæk,  Mads Wille, Michael Moritzen, Morten Holst, Nicolas Bro, Paw  Henriksen, Peter Oliver Hansen, Rosalinde Mynster, Sarah Boberg  og Steen Stig Lommer. 

Publikum har kunnet opleve dem i skiftende konstellationer i  forestillinger som Enetime, Den skaldede sangerinde, Det er så det nye, Torben Toben, Alting er noget, Landet som ikke er og  Det springende punkt. Halvdelen af dem medvirker også i den forestående sæson med premieren på Sandhed og  Konsekvens og repremieren på Mens vi venter på Godot

I år vil overdragelsen af Årets Æres-Hestestole til det uofficielle ensemble finde sted i forbindelse med premieren på Sandhed og  Konsekvens den 15. oktober 2021.

Kilde: Teatret ved Sorte Hest

Æres-Hestestolen skænkes af  Hestestole-Selskabet, der blev stiftet i 2012 som en mulighed for at støtte teatret. Hestestole-Selskabet består af en eksklusiv ejerkreds,  som man kan blive medlem af ved at købe en af teatersalens 88 stole med dertilhørende personlige privilegier.