Del

Årets sæson på Grønnegårds Teatret afsluttedes traditionen tro med uddelingen af Preben Neergaards Hæderslegat, der i år gik til sceneinstruktør Kaspar Rostrup.

Umiddelbart efter sommerens allersidste opførelse af Jean de France i Odd Fellow Palæets Have den 28.august gik enke efter Preben Neergaard, Charlotte Sass Mønsted, på scenen og overrakte prisen – i år for 30. gang. 
Hæderen gik til sceneinstruktør Kaspar Rostrup.

I sin motivationstale sagde Charlotte Sass Mønsted blandt andet:

“Forsynet har udstyret dig med stort talent – også talentet for at bruge dine rige evner. Og kræfterne til at føre dine idéer ud i livet. Og mennesker omkring dig, der troede på dig og stolede på dig. På mange måder er du en Aladdin i dansk teater. Måske fordi du også er sådan et gennemkultiveret og dannet menneske. Som tilmed er meget modig. Når jeg i forbindelse med denne aften har gennemgået rollelisterne til flere af dine teaterforestillinger og tv- & filmproduktioner, slår det mig, at du har arbejdet med de største – men måske ikke letteste medlemmer af skuespillerstanden. Du har også talentet for at forløse talentet hos andre”.

Læs hele talen her.

Med hæderen følger en check på 10.000 kr.  Preben Neergaards Hæderslegat blev indstiftet i 1990, og priskomitéen udgøres af stifterne af Grønnegårds Teatret, skuespillerne Inge Sofie Skovbo, Søren Sætter Lassen og Christian Steffensen, teaterchef Steen Stig Lommer samt Charlotte Sass Mønsted selv.

Listen over tidligere modtagere af Preben Neergaards Hæderslegat kan læses her.

Kilde: Grønnegårds Teatret