Populært lige nu

”Jeg vil koreografere død, ikke det at dø” – Andreas Constantinou om himherandit’s trilogi om sorg og død

Himherandit spiller den højenergiske forestilling Carcass under KSelekt på Det Kongelige Teater. Carcass er midterste del i en trilogi, der har døden som fælles...

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ I’m Liquid – fascinerende og mystisk finsk danseforestilling

Den finske danseforestilling I’m LiquidBaltoppen LIVE, er en helt igennem særlig og dybt fascinerende danseforestilling, koreograferet som bevægelser i vand.

Kroppe i bevægelse som bølger i vand. Så enkelt kan den prisvindende finske koreograf Jarkko Mandelins, organiske værk I’m Liquid tage sig ud på overfladen. Men bag de fire danseres silkebløde, tyste og organiske bevægelsessprog, der billedsmukt favner rummet, emmer et lag af uhygge. For hvor er vi henne? Hvem er disse skabninger med deres fjernt stirrende blikke, fikseret i horisonten? Skabninger der ikke ænser hinanden, selv ikke når de danser helt tæt eller deres kroppe ligger slapt bunket i dynger på gulvet.

I'm Liquid
I’m Liquid på Baltoppen. Foto Jussi Ulkuniemi.

Det er visuelt suggerende, dybt fascinerende og helt særligt, når de fire dansere stille sætte af i synkrone ormebevægelser, og på ryggen smyger sig over scenen som små bølgeskvulp, eller i oprejst positur lader deres afspændte kroppe trækkes baglæns gennem rummet, som blev de ført af en stille strøm, mens deres nakker duver blidt som i vandet. Det er imponerende at fornemme tyngdekraften ophæves, når de med blide mavelandinger rammer gulvet, og midt i et dynamisk spring eller et hurtigt rul pludseligt lader sig blødt falde til jorden og ligger helt stille.

Stemningen fra Twin Peaks

I’m Liquid er fascinerende smuk og skabt med en snert af mystisk. For det er tydeligvis ikke naturoplevelsen, som koreografen søger. Lydsidens mix af easy listening latin og rå industrial afspillet fast forward og slowmotion trækker mere på stemningen fra Twin Peaks eller drømme end fra skønne havoplevelser. Den kinesiske gong-gong lyd, der bryder det igangværende bevægelsesmønster, slår tydeligvis an til en ny runde – men en runde af hvad?

I'm Liquid
I’m Liquid på Baltoppen. Foto Jussi Ulkuniemi.

Danserne er klædt i sort med karatelignende dragter og et hvidt bælte, de trækker og svinger hinanden rundt i. De skiftes til at iklæde sig en designdyr bikerjakke, uden det dog bliver helt klart, hvad den skal betyde. Koreografien trækker på moderne dans, akrobatik, kampsport og kinesisk dukketeknik. Rummet er sort, og brydes kun af et smalt lysspor af skarpt rødt, orange og hvidt fra små lamper langs gulvet. Er det en advarsel mod noget – er vi i et dødsrige? Der er noget dødsagtigt ved de mange kroppe, som fraværende lader sig føre rundt af hinanden, trækkes slapt over gulvet og ligger nærmest smidt på gulvet, helt stille.

Der gives ingen svar undervejs. Forestillingen fastholder det smukke, mystiske og distancen fra start til slut. En helt igennem særlig og dybt fascinerende danseforestilling.

Seneste

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Moving Identities – lastbilchauffører og kørestole

Det tværeuropæiske residency-projekt Moving Identities blev skudt i gang...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer er chefredaktør af ISCENE.dk og tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik jubilæumsdag, som ingen andre fungerende teatre i Danmark kan matche. Teatrets 200-års jubilæum fejres med...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...