Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ I’m Liquid – fascinerende og mystisk finsk danseforestilling

Den finske danseforestilling I’m LiquidBaltoppen LIVE, er en helt igennem særlig og dybt fascinerende danseforestilling, koreograferet som bevægelser i vand.

Kroppe i bevægelse som bølger i vand. Så enkelt kan den prisvindende finske koreograf Jarkko Mandelins, organiske værk I’m Liquid tage sig ud på overfladen. Men bag de fire danseres silkebløde, tyste og organiske bevægelsessprog, der billedsmukt favner rummet, emmer et lag af uhygge. For hvor er vi henne? Hvem er disse skabninger med deres fjernt stirrende blikke, fikseret i horisonten? Skabninger der ikke ænser hinanden, selv ikke når de danser helt tæt eller deres kroppe ligger slapt bunket i dynger på gulvet.

I'm Liquid
I’m Liquid på Baltoppen. Foto Jussi Ulkuniemi.

Det er visuelt suggerende, dybt fascinerende og helt særligt, når de fire dansere stille sætte af i synkrone ormebevægelser, og på ryggen smyger sig over scenen som små bølgeskvulp, eller i oprejst positur lader deres afspændte kroppe trækkes baglæns gennem rummet, som blev de ført af en stille strøm, mens deres nakker duver blidt som i vandet. Det er imponerende at fornemme tyngdekraften ophæves, når de med blide mavelandinger rammer gulvet, og midt i et dynamisk spring eller et hurtigt rul pludseligt lader sig blødt falde til jorden og ligger helt stille.

Stemningen fra Twin Peaks

I’m Liquid er fascinerende smuk og skabt med en snert af mystisk. For det er tydeligvis ikke naturoplevelsen, som koreografen søger. Lydsidens mix af easy listening latin og rå industrial afspillet fast forward og slowmotion trækker mere på stemningen fra Twin Peaks eller drømme end fra skønne havoplevelser. Den kinesiske gong-gong lyd, der bryder det igangværende bevægelsesmønster, slår tydeligvis an til en ny runde – men en runde af hvad?

I'm Liquid
I’m Liquid på Baltoppen. Foto Jussi Ulkuniemi.

Danserne er klædt i sort med karatelignende dragter og et hvidt bælte, de trækker og svinger hinanden rundt i. De skiftes til at iklæde sig en designdyr bikerjakke, uden det dog bliver helt klart, hvad den skal betyde. Koreografien trækker på moderne dans, akrobatik, kampsport og kinesisk dukketeknik. Rummet er sort, og brydes kun af et smalt lysspor af skarpt rødt, orange og hvidt fra små lamper langs gulvet. Er det en advarsel mod noget – er vi i et dødsrige? Der er noget dødsagtigt ved de mange kroppe, som fraværende lader sig føre rundt af hinanden, trækkes slapt over gulvet og ligger nærmest smidt på gulvet, helt stille.

Der gives ingen svar undervejs. Forestillingen fastholder det smukke, mystiske og distancen fra start til slut. En helt igennem særlig og dybt fascinerende danseforestilling.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...