Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

The GENDERHOUSE Festival 2021 er i fuld gang, men du kan stadig nå det!

The GENDERHOUSE Festival i Aarhus startede i sidste weekend, men der er stadig mange spændende ting på programmet, du kan nå at opleve i den kommende uge – fra udstillinger om magt til performances om sex.

The GENDERHOUSE Festival 2021 sætter fokus på køn, seksualitet og identitet med en række dristige, provokerende og frygtløse oplevelser, der i år er centreret omkring temaerne ensomhed, død og udenforskab.

Danmarks første queer arts festival

I 2018 blev Danmarks første queer arts festival afholdt og nu er den mangfoldige kulturfestival tilbage i Aarhus med et stærkt kunstnerisk program af forestillinger, udstillinger og aktiviteter, der stiller skarpt på det maskuline, det feminine og alt derimellem.

Programmet for festivalen sætter i år ikke kun fokus på køn, seksualitet og identitet, men bærer også tydeligt præg af et år med Covid-19 og nedlukninger, hvor det at være afskåret fra sociale fællesskaber og at miste nogen, man holder af, har været en del af hverdagen for rigtig mange mennesker.

Det er det dansk/engelske performancekompagni fra Aarhus HIMHERANDIT
Productions, der står bag festivalen, som er skabt i samarbejde med den internationalt anerkendte dansescene Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, DOKK1, KØN og Godsbanen.

LÆS OGSÅ: Champions er en personlig performance med et klart budskab

Gunilla Lind Danseteater
V.O.M.P. Vanity of Modern Panic af Gunilla Lind Danseteater. Foto: Kasper Nyby

Alsidigt og nærværende program

Festivalen præsenterer en række anderledes og tankevækkende kunstneriske oplevelser for alle uanset seksuel orientering og identitet. Temaerne for årets festival er nemlig almenmenneskelige temaer som ensomhed, udenforskab og død, som vi alle kan – og især det sidste år har været nødt til at – forholde os til.

I den første uge har publikum blandt andet kunnet opleve verdenspremieren på HIMHERANDIT Productions’ My Undying Love, og performancen V.O.M.P af Gunilla Lind. Men de fleste af festivalens programpunkter fortsætter helt frem til den 10. oktober, hvor publikum kan boltre sig i både udstillinger og performances.

På KØN kan du frem til 10. oktober se udstillingen WOMEN IN POWER, kurateret af kunstneren Noelia Mora Solvez, der overtager museets kroge, gange, trapper og toiletter med værker, der ser nærmere på magt og den rolle, magten spiller i kvinders liv. Og på Bora Bora kan du den 6. – 7. oktober opleve Kassandra Productions nyeste performance The History of Sexuality.

Se hele programmet for GENDERHOUSE Festival 2021 her.

Seneste

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

To sceneinstruktører tiltræder legatudvalget for scenekunst

Statens Kunstfonds Repræsentantskab har netop udpeget 15 medlemmer af...
Annonce
Annonce

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på den grønne omstilling gennem kunsten. Gæstespillet Naturen kalder har premiere i denne uge, mens teatret...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring fra Sort/Hvid til Kulturministeriet. En aktion, der skulle vise deres forsvar for kunstnerisk frihed. Performancekollektivet PERSONA...