Del

Hvordan udvikles musicals? Det spørgsmål vil Fredericia Musicalteater give publikum mulighed for at undersøge nærmere til arrangementet Smagen af musicals, der afholdes til juni.

Fredericia Musicalteater har som mål at være hjemsted for dansk musikteater. Derfor præsenterer teatret nu det første arrangementet for publikum under musikteaterudviklingsprogrammet Portal New Work Development (tidligere kendt under navnet Uterus). Konceptet afholdes første gang i juni og kaldes Smagen af musicals.

Oplev et værk i proces

Smagen af musicals giver publikum en unik mulighed for at få indblik i, hvordan man laver en musical. Her præsenterer vi værker ‘i proces’. Vi kan kalde det en form for buffet, hvor man som publikum får en helt unik mulighed for at få en bid af de nye produktioner og dermed en fornemmelse af, hvad slutproduktet bliver,” fortæller teaterdirektør Ferry Hogeboom.

“Udover at kunne opleve udpluk af nye forestillinger, vil publikum også blive inviteret til at give feedback. Vi vil gerne høre deres mening: Skal stykket krydres mere? Er handlingen forståelig og interessant nok?  På den måde får skribenterne input fra publikum, som de kan bruge i den videre udvikling af værket, der gerne en dag skal ende på scenen i Fredericia Musicalteater eller andre danske teatre som en fuldendt produktion,” siger Ferry Hogeboom.

Udvikling tager tid

“Ethvert show, vi ser på scenen, har brug for tid og opmærksomhed til at udvikle sig. Det tog for eksempel 7 år at udvikle Book of Mormoms! Vores nuværende produktion Murder Ballad har også haft mulighed for at blive udviklet og vokse over tid. Det har taget lang tid at adaptere historien til en dansk version, og her har PORTAL været en stor hjælp. Vi håber, mange flere forestillinger vil nyde godt af konceptet med Smagen af musicals, og dermed nå samme niveau som Murder Ballad,” slutter Ferry Hogeboom.

Smagen af musicals afholdes på Fredericia Musicalteater den 4. juni 2022. Læs mere her.

Kilde: Pressemeddelelse, Fredericia Musicalteater