Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Labyrint – kæmpe performanceinstallation i Thy

Hele Limfjordsteatrets teaterhus på Frederiks Torv omdannes til en labyrintisk kunstinstallation – med hjælp fra ca. 80 børn og unge.

Naturen har taget magten over Limfjordsteatrets teaterhus i Thisted. Den kommer krybende ind gennem revner og sprækker – og bortset fra et lille afdækket hjørne til teatrets administration, er alle lokaler inddraget til en kæmpe kunstinstallation.

Lige siden august har professionelle kunstnere arbejdet sammen med omkring 80 børn og unge i alderen 11-18 år, som har hjulpet med at skabe både scenografi, rekvisitter og lyd – og som medvirker som performere, når installationen Labyrintåbnes for publikum i uge 43.

labyrint limfjordsteatret thy
Labyrint, Limfjordsteatret Thy. Pr-foto

Alle teatrets rum

Nogle af børnene er 5. klasses elever fra Koldby og Tingstrup skoler. Andre er fra teatrets Teaterbørnehold. De unge er elever på UngKunstThy. Derudover er der lavet et særligt Labyrint-hold. Og endelig har alle de mange børn, som besøgte teaterhuset under Børnekulturnatten også hjulpet med til at lave særlige ”hybridinsekter”.

“Hele teaterhuset er forandret til et labyrintisk univers. Alle rum – fra foyeren, salen, scenen, bagscenen og cafeen til værkstedet øverst oppe er inddraget. Nogle steder kan det være lidt uhyggeligt, andre steder er det smukt, poetisk og tankevækkende,” fortæller Steen Nedergaard Haugesen, der er kunstnerisk ansvarlig for Limfjordsteatret i Thy – og som har instrueret de mange børn og unge, der medvirker.

labyrint limfjordsteatret thy
Labyrint, Limfjordsteatret Thy. Pr-foto

Føres i små grupper

Konceptet er udviklet af Klara Espersen, der er kunstner og scenograf, og har planlagt de enkelte rum i installationen og de mange rekvisitter. Musiker og lydkunstner Jonas Muff har designet lydsiden med hjælp fra de unge medvirkende.

Labyrint er åbent for publikum 24.-28. oktober. Man køber billet på Limfjordsteatrets hjemmeside til det tidspunkt, der passer bedst – og møder op i det lille sekskantede hus på p-pladsen ved teatret. I små grupper på højst 10-12 personer bliver man ført over til installationen, der starter i teatrets foyer.

“Det er ikke en udfordrende vandring, hvor man skal kravle over og under ting og sager. Men man kommer til at gå på vores trapper både udvendigt og indvendigt,” siger Steen Nedergaard Haugesen.

De to første dage bemandes Labyrint af eleverne fra Koldby og Tingstrup skoler, mens det de øvrige dage er teaterskolebørn, Labyrint-holdet og de unge fra UngKunstThy.

Læs mere her.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...