Hele Limfjordsteatrets teaterhus på Frederiks Torv omdannes til en labyrintisk kunstinstallation – med hjælp fra ca. 80 børn og unge.
Naturen har taget magten over Limfjordsteatrets teaterhus i Thisted. Den kommer krybende ind gennem revner og sprækker – og bortset fra et lille afdækket hjørne til teatrets administration, er alle lokaler inddraget til en kæmpe kunstinstallation.
Lige siden august har professionelle kunstnere arbejdet sammen med omkring 80 børn og unge i alderen 11-18 år, som har hjulpet med at skabe både scenografi, rekvisitter og lyd – og som medvirker som performere, når installationen Labyrintåbnes for publikum i uge 43.
Alle teatrets rum
Nogle af børnene er 5. klasses elever fra Koldby og Tingstrup skoler. Andre er fra teatrets Teaterbørnehold. De unge er elever på UngKunstThy. Derudover er der lavet et særligt Labyrint-hold. Og endelig har alle de mange børn, som besøgte teaterhuset under Børnekulturnatten også hjulpet med til at lave særlige ”hybridinsekter”.
“Hele teaterhuset er forandret til et labyrintisk univers. Alle rum – fra foyeren, salen, scenen, bagscenen og cafeen til værkstedet øverst oppe er inddraget. Nogle steder kan det være lidt uhyggeligt, andre steder er det smukt, poetisk og tankevækkende,” fortæller Steen Nedergaard Haugesen, der er kunstnerisk ansvarlig for Limfjordsteatret i Thy – og som har instrueret de mange børn og unge, der medvirker.
Føres i små grupper
Konceptet er udviklet af Klara Espersen, der er kunstner og scenograf, og har planlagt de enkelte rum i installationen og de mange rekvisitter. Musiker og lydkunstner Jonas Muff har designet lydsiden med hjælp fra de unge medvirkende.
Labyrint er åbent for publikum 24.-28. oktober. Man køber billet på Limfjordsteatrets hjemmeside til det tidspunkt, der passer bedst – og møder op i det lille sekskantede hus på p-pladsen ved teatret. I små grupper på højst 10-12 personer bliver man ført over til installationen, der starter i teatrets foyer.
“Det er ikke en udfordrende vandring, hvor man skal kravle over og under ting og sager. Men man kommer til at gå på vores trapper både udvendigt og indvendigt,” siger Steen Nedergaard Haugesen.
De to første dage bemandes Labyrint af eleverne fra Koldby og Tingstrup skoler, mens det de øvrige dage er teaterskolebørn, Labyrint-holdet og de unge fra UngKunstThy.
Læs mere her.