Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

CPH Stage fejrer 10-års jubilæum med nyt samarbejde med Det Kongelige Teater 

CPH Stage skyder sit jubilæumsår i gang med at indlede et flerårigt samarbejde med Det Kongelige Teater om at lægge hus til CPH Stages festivalcentrum og forestillinger. Festivalen kan desuden løfte sløret for to internationale forestillinger, der viser spændvidden af scenekunst i udlandet.

CPH Stage fejrer i år sit 10-års jubilæum den 1. – 10. juni, hvor byen skal summe af teater. Årets åbningsforestilling bliver et af den tyske koreograf Sasha Waltz’ seneste værker In C, ligesom  festivalen præsenterer den argentinske performance Fuck Me af koreografen Marina Otero.

Festlighederne kommer dog til at have lidt mere schwung denne gang, da festivalen er gået sammen med Det Kongelige Teater om et flerårigt samarbejde, hvor Skuespilhuset vil danne rammen om både forestillinger og festivalcentrum. Her vil publikum og branche kunne mødes til arrangementer, som de to institutioner samarbejder omkring. Foruden Det Kongelige Teaters egne forestillinger præsenterer festivalen også selv flere forestillinger på Skuespilhusets scener under hele festivalen. 

cph stage
In C, Sasha Waltz & Guests. Foto: Yanina Isla

Tysk stjernekoreograf og danske dansere

Med forestillingen In C af Sasha Waltz har CPH Stage inviteret en af den internationale dansescenes helt store koreografer til landet. Sasha Waltz har været leder af nogle af Tysklands mest toneangivende dansekompagnier, og In C er en af hendes seneste forestillinger fra 2021.

Det er komponisten Terry Rileys ikoniske værk af samme navn, der danner rammen om den på én gang minimalistiske og farvestrålende forestilling. Foruden kompagniet Sasha Waltz & Guests vil et dansk ensemble også være på scenen og akkompagnere danserne.  

Sidste gang koreografen besøgte Danmark var i 2008. Forestillingen spiller på Skuespilhusets Store Scene på festivalens åbningsaften 31. maj samt 1. juni. 

cph stage
Fuck Me. Foto: Matias Kedak

Divers, international scenekunst

Med de internationale forestillinger ønsker CPH Stage at vise spændvidden og den store diversitet, den internationale scenekunst kan tilbyde. Foruden Sasha Waltz har festivalen derfor også vendt blikket mod Sydamerika og den argentinske performance Fuck Me af koreograf og instruktør Marina Otero. Et værk med fem mandlige dansere på scenen samt koreografen selv, der fortæller om sit liv og karriere.

I et både eksplosivt og sentimentalt mix af dans, lyd og video tager Marina Otero os med på sin rejse, som er lige dele brutal og satirisk. Forestillingen bliver præsenteret i et samarbejde mellem CPH Stage, Toaster, Teater Republique og ILT Festival, hvor den efterfølgende spiller som en del af den aarhusianske scenekunstfestival i midten af juni.

Læs mere om CPH Stage her.

CPH Stage blev afholdt for første gang i 2013. Over 10 dage præsenterer festivalen op mod 100 forestillinger og events i hele København og på Frederiksberg.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...