Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

CPH Stage fejrer 10-års jubilæum med nyt samarbejde med Det Kongelige Teater 

CPH Stage skyder sit jubilæumsår i gang med at indlede et flerårigt samarbejde med Det Kongelige Teater om at lægge hus til CPH Stages festivalcentrum og forestillinger. Festivalen kan desuden løfte sløret for to internationale forestillinger, der viser spændvidden af scenekunst i udlandet.

CPH Stage fejrer i år sit 10-års jubilæum den 1. – 10. juni, hvor byen skal summe af teater. Årets åbningsforestilling bliver et af den tyske koreograf Sasha Waltz’ seneste værker In C, ligesom  festivalen præsenterer den argentinske performance Fuck Me af koreografen Marina Otero.

Festlighederne kommer dog til at have lidt mere schwung denne gang, da festivalen er gået sammen med Det Kongelige Teater om et flerårigt samarbejde, hvor Skuespilhuset vil danne rammen om både forestillinger og festivalcentrum. Her vil publikum og branche kunne mødes til arrangementer, som de to institutioner samarbejder omkring. Foruden Det Kongelige Teaters egne forestillinger præsenterer festivalen også selv flere forestillinger på Skuespilhusets scener under hele festivalen. 

cph stage
In C, Sasha Waltz & Guests. Foto: Yanina Isla

Tysk stjernekoreograf og danske dansere

Med forestillingen In C af Sasha Waltz har CPH Stage inviteret en af den internationale dansescenes helt store koreografer til landet. Sasha Waltz har været leder af nogle af Tysklands mest toneangivende dansekompagnier, og In C er en af hendes seneste forestillinger fra 2021.

Det er komponisten Terry Rileys ikoniske værk af samme navn, der danner rammen om den på én gang minimalistiske og farvestrålende forestilling. Foruden kompagniet Sasha Waltz & Guests vil et dansk ensemble også være på scenen og akkompagnere danserne.  

Sidste gang koreografen besøgte Danmark var i 2008. Forestillingen spiller på Skuespilhusets Store Scene på festivalens åbningsaften 31. maj samt 1. juni. 

cph stage
Fuck Me. Foto: Matias Kedak

Divers, international scenekunst

Med de internationale forestillinger ønsker CPH Stage at vise spændvidden og den store diversitet, den internationale scenekunst kan tilbyde. Foruden Sasha Waltz har festivalen derfor også vendt blikket mod Sydamerika og den argentinske performance Fuck Me af koreograf og instruktør Marina Otero. Et værk med fem mandlige dansere på scenen samt koreografen selv, der fortæller om sit liv og karriere.

I et både eksplosivt og sentimentalt mix af dans, lyd og video tager Marina Otero os med på sin rejse, som er lige dele brutal og satirisk. Forestillingen bliver præsenteret i et samarbejde mellem CPH Stage, Toaster, Teater Republique og ILT Festival, hvor den efterfølgende spiller som en del af den aarhusianske scenekunstfestival i midten af juni.

Læs mere om CPH Stage her.

CPH Stage blev afholdt for første gang i 2013. Over 10 dage præsenterer festivalen op mod 100 forestillinger og events i hele København og på Frederiksberg.

Seneste

★★★★★☆ Allerdybest nede – depressionen synliggjort med dukker

Allerdybest nede på Bådteatret visualiserer depressionens dybe afgrund og...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Allerdybest nede – depressionen synliggjort med dukker

Allerdybest nede på Bådteatret visualiserer depressionens dybe afgrund og...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker...
Annonce

★★★★★☆ Allerdybest nede – depressionen synliggjort med dukker

Allerdybest nede på Bådteatret visualiserer depressionens dybe afgrund og den slidsomme vej tilbage til en form for nomalitet. Sophie Zinkernagels smertende rå tekst forløses...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og reaktualiserer fra 7. marts den græske myte om kong Odysseus som performancekoncert på AFUK Scene....