Populært lige nu

Aarhus Teater udskifter fire skuespillere i det faste ensemble

Aarhus Teater ansætter fire unge skuespillere til teatrets ensemble med start fra sæson 2024/25. Samtidig siger teatret farvel til fire af de nuværende ensembleskuespillere,...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ FUCK – alternativ seksualundervisning med en god portion humor

Det virker helt oplagt at indlede uge sex med ungdomsforestillingen FUCK, der med masser af humor og tre seje skuespillere giver indblik i de mange mere eller mindre fede oplevelser, der følger i kølvandet på teenagerkroppens udvikling.

FUCK var den første forestilling skabt i samarbejde mellem Teater Apropos og Teaterhuset Filuren tilbage i 2012. Nu har de to teatre i et samarbejde med Odsherred Teater lavet en ny version af iscenesættelsen, som helt sikkert vil vække genkendelse hos mange af publikummerne på 13+. For det er de helt essentielle følelser, der sættes ord på i Leiv Arne Kjøllmoens vellykkede og svært underholdende iscenesættelse.

Annonce
FUCK, Teater Apropos, Teaterhuset Filuren og Odsherred Teater. Foto: Bibi Berge
FUCK, Teater Apropos, Teaterhuset Filuren og Odsherred Teater. Foto: Bibi Berge

Pikken personificeret

I FUCK møder vi i små indblik en række forskellige unge, der oplever teenagerkroppen, de mange følelser og seksualiteten på vidt forskellig vis. Anders, Viggo, Rosa, Liam, Frida, Mads K., Jacob, Julie, Sille, Anna og mange flere. De tre skuespillere Mette Gregersen, Ludmilla Faber Striim og Hans Christian Schrøder giver dem alle krop og stemme med stor indlevelse i de mange sekvenser, som sikkert vil kunne få de fleste teenagere på tilskuerrækkerne til at rødme en smule.

For FUCK er nok lige dele pinlig og spændende at være tilskuer til. Som når Jacob bliver hevet op til tavlen for at fremlægge med tydelig rejsning i bukserne. Netop Jacobs ukontrollerbare pik er genstand for en del morskab i iscenesættelsen, når Ludmilla Faber Striim iført kropsnært, beige tøj og en hvid badehætte indtager rollen som den personificerede pik. “Tada! Så er pikken klar,” brøler hun, mens hun står ret og kræver at blive gnubbet lidt midt i Jacobs lektielæsning.

FUCK, Teater Apropos, Teaterhuset Filuren og Odsherred Teater. Foto: Bibi Berge
FUCK, Teater Apropos, Teaterhuset Filuren og Odsherred Teater. Foto: Bibi Berge

Latteren flyder blandt publikum, for det er virkeligt underholdende at se, hvordan Jacob forgæves kæmper om kontrollen og endda forsøger at indgå en “kontrakt vedrørende pikkens rejseplan”, hvor han frabeder sig uanmeldte besøg.

Kærlighed, kys og kæresterier

Også de kvindelige kønsorganer får en tur på scenen, når Hans Christian Schrøder gør den i rollen som livmoderen, der tigger om at få sit æg befrugtet og siden sender et stort, rødt tæppe som “en blodig omelet” ud over de to piger på scenen. Dernæst er han g-punktet og til sidst klitoris, der helst vil kildes ganske forsigtigt.

FUCK, Teater Apropos, Teaterhuset Filuren og Odsherred Teater. Foto: Bibi Berge
FUCK, Teater Apropos, Teaterhuset Filuren og Odsherred Teater. Foto: Bibi Berge

Der er mange sjove, latterfremkaldende påfund i FUCK, men der er heldigvis også blevet plads til lidt mere alvorlige emner som kropsskam, nøgenhed på sociale medier og den generelle usikkerhed, om langt de fleste oplever i teenageårene. Der er de helt forsigtige tilnærmelser, som et hoved, der lægges på en skulder, de mere pågående flirterier med druk og strip til en fest, og så er der en ret sød scene med en super akavet første gang, som sikrer, at der ikke tegnes et glansbillede af de første eksperimenter med sex.

FUCK er en super fin forestilling, som er oplagt for elever i udskolingen. Der er lagt op til mange temaer, som kan viderebehandles i klasseregi – eller som man selv kan tale med sine teenagebørn om efterfølgende, hvis man ellers kan overtale dem til at se forestillingen sammen med mor eller far.

Instruktør: Leiv Arne Kjøllmoen. Assisterende instruktør og scenograf: Daniel Bevensee. Lysdesign: Jesper Jepsson. Dramaturg: Marion Vick.

Medvirkende: Ludmilla Faber Striim, Hans Christian Schrøder og Mette Gregersen.

Spiller på Teaterhuset Filuren 4. – 11. februar og på Odsherred Teater 27. februar 2023.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

New York City Ballet opfører syv værker i København

Et af verdens mest anerkendte balletkompagnier kan til august...

Koreograf Tina Tarpgaard: “Man har jo for fanden lyst til at skrige”

Koreograf Tina Tarpgaard er aktuel med intimforestillingen Petroleum på...
Annonce
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Redaktionssekretær, journalist og anmelder på ISCENE. Har Kulturmor.dk. Teaterkritiker for Jyllands-Posten, tidligere for Dagbladet Information. Uddannet cand.mag i Moderne Kultur ved Københavns Universitet og bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet.
Annoncespot_img