Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Aalborg Operafestival udvider programmet med nye tiltag og flere dage

Til august melder den 22. udgave af Aalborg Operafestival sin ankomst. I år med endnu flere festivaldage. Publikum kan se frem til syv sensommerdage med internationale stjerner, lokale initiativer og opera i alle afskygninger, når Aalborg Operafestival løber af stablen den 13.-19. august.

Aalborg Operafestival er en kulturfest for alle med alt fra hyggelige altankoncerter og orgel og opera over internationale stjernebesøg til opera i børnehøjde. Årets festival byder desuden på ekstra mange operaforestillinger i fuld længde, der med sang, musik og skuespil vil tryllebinde både borgere og festivalgæster fra ind- og udland.

Annonce

Danske og internationale stjerner

De første fire operaoplevelser på programmet er nu offentliggjort. Aalborg Operafestivals flagskib bliver i år en koncert med den verdensberømte, norske sopran Lise Davidsen gæster Koncertsalen i Musikkens Hus. Med silkebløde toner, en kraftfuld stemme og dyb indlevelse fremfører Davidsen – akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester – arier af store klassiske mestre som Verdi, Puccini og Beethoven.

Det er ikke kun festivalens varighed, der byder på noget nyt i år. En af Danmarks mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner, Andrea Pellegrini, vil sammen med den lokale organist, Jørgen Ellekilde, bringe operagenren ud over rampen med konceptet Orgel & Opera, hvor Andrea Pellegrini fører publikum gennem et udpluk af arier til en operakoncert på en ny måde.

Det nyetablerede, nordjyske kammerkor Vox Nordic inviterer til en aften med nogle af operaens helt store favoritter til Opera & Bobler. Vox Nordic byder bl.a. på Rossinis Askepot i selskab af gamle Jeronimus og hans beklagelser over ungdommens udskejelser.

Prinsens Musikkorps, Aalborg Operafestival. Grafisk design: Denise Burt
Prinsens Musikkorps, Aalborg Operafestival. Grafisk design: Denise Burt

Klangtradition bringes til live

Prinsens Musikkorps og dirigent Henrik Engelbrecht tager publikum med 150 tilbage i tiden. Dengang var det kun de få, der gik i Det Kongelige Teater og hørte opera. På de jyske torve hørte man derfor de kendte arier helt uden sangere, men i stedet med trompet, basun og horn som soloinstrumenter.

Netop denne særlige klangtradition bringer Prinsens Musikkorps til live igen i en historisk koncert. Til samme koncert afsløres vinderen af Aalborg Operapris samt en ung, nordjysk vinder af Aalborg Operapris – Juniorkategorien.

Hele programmet for Aalborg Operafestival kan findes her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

SWOP hylder styrken i nærværet

Swop festival i Roskilde gik ikke ubemærket for sig, da Aaben Dans slap farvestrålende enhjørninger løs i gaderne og ophævede reglerne for bevægelse i...