Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

PÆRFEKT eftermiddag på Nørrebro Teater

Fat blyanten med den ene hånd og drinksglasset med den anden. Konceptet er enkelt, men Nørrebro Teater og Muskelsvindfondens fællesarrangement PÆRFEKT GIN & CROQUIS er ikke blot underholdende, men også rørende og tankevækkende på en helt uprætentiøs, inkluderende facon.

Nørrebro Teater byder ofte ind til arrangementsserier, der ikke har så meget med teater at gøre, men derimod sætter livet i perspektiv med andre virkemidler. Torsdag eftermiddag var det tid for anden runde af PÆRFEKT GIN & CROQUIS, som skabes i samarbejde med Muskelvindfonden, der også er en organisation med tæft for at skabe inddragende oplevelser.

Læs mere om Muskelsvindfondens PÆRFEKT Croquis her.

PÆRFEKT
PÆRFEKT GIN & CROQUIS på Nørrebro Teater. Skitse ISCENE.

Hjulene spænder (ikke) ben for livet

Salen fyldes godt op med et overvejende yngre publikum, der med drinksglasset i den ene hånd og tegnekittet i den anden balancerer på plads. En både forventningsfuld og afslappet ro breder sig i rummet, da teaterdirektør Mette Wolf byder velkommen sammen med dagens første gæst, formand for Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen.

Han slår aftenens tema an med lige dele lykke og sårbarhed, når han med det rammende billede “Mine hjul spændte ben for livet,” fortæller om at søge kærligheden og være vild med Beckham, når man har en anderledes krop.

Siden kommer tv-vært Anna Lin, der er aktuel med serien Anna Lin har det fint, på banen med sin historie om flade og bløde maver, og forfatter Anna Juul læser karskt og sårbart op fra sin barske roman Superskurk om at være psykisk syg i Danmark. Gæsterne fylder lige tilpas i et afstemt program, hvor det “pærfekte” både handler om kroppe, men også om sind, tanker og følelser.

PÆRFEKT
PÆRFEKT GIN & CROQUIS på Nørrebro Teater. Skitse ISCENE.

Bliv ven med din blyant

Vi er jo kommet for at tegne, og programmets anden halvdel styres kompetent og behageligt af tegnevært Kat Lundbye-Christensen, der afvæbner vores selvkritiske barrierer med håndfaste råd om at blive ven med sin blyant og blive på egen tegneplade. Dagens modeller, Louise Beck, Frederik Walter Olsen og Emil Widding har meget forskellige kroppe, og kommer også til orde med refleksioner over at posere nøgen.

Vi bevæger os til lyden af tidens toner fra introrunden over detaljerunden og modsat hånd-runden til den afsluttende skitse, hvor vi får lidt mere tid. Koncentrationen indfinder sig omgående, når man følger Kat Lundbye-Christensens råd om at holde blikket på modellen og blyanten på papiret. Jeg er er sandt for dyden ingen tegner, men drages som resten af salen ind i blyantens flow og blikkets koncentrerede registrering.

Live-formater kan bare noget med nærvær og fællesskab, og den i sig selv æggende titel PÆRFEKT GIN & CROQUIS forløses i et arrangement, det er sjovt og nemt at deltage i, og som samtidig sætter ord og billeder på et tema med mange facetter og en del tabuer.

Gæster: Anna Lin, Anna Juul og Simon Toftgaard Jespersen Modeller: Louise Beck, Frederik Walter Olsen og Emil Widding Værter: Kat Lundbye-Christensen og Mette Wolf.

PÆRFEKT GIN & CROQUIS er et samarbejde mellem Nørrebro Teater og Muskelsvindfonden.

Nørrebro Teater inviterer også til PÆRFEKT GIN & CROQUIS 18. januar, 22. februar og 4. april 2024.

Seneste

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Ina-Miriam Rosenbaum modtager Teaterpokalen 2023

Foreningen Danske Teaterjournalister har i går kåret årets modtagere...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet Sport & Kulturchef i DGI Byen & Øksnehallen, fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform," skriver lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024