Populært lige nu

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Odsherred Sommerrevy 2024 – varm og skæv komik med brod

Odsherred Sommerrevy 2024 har atter indtaget Odsherred Teater med sit særlige greb om årets brændende begivenheder. Ulla Vejby og Christine Exner er nye på holdet, der i år virkelig rammer dynamikken mellem sommerstemning og skævvinklet satire

Frede Gulbrandsens Odsherred Sommerrevy fejrer tre år i år og har på få år skabt sin egen sommerafslappede stil, der finurligt-muntert og varmt vender verden på hovedet. Der er en ny mand bag klaveret, men sceneriet oser af genkendelig sommerhuslethed, da årets hold træder an med bløde, søde trin og rim om det hårde år, der er gået.

Odsherred Sommerrevy 2024
Kristian Holm Joensen spiller tromme uden arme i Odsherred Sommerrevy 2024. Foto Anders Christian Hansen.

Hallo barber, er der plads til fler?

Kristian Holm Joensen er en del af denne revys bankende hjerte og henrykker også i år med sin krøllede hjerne og talende krop. Først som sportsmand på nye kalorierige veje i Katrine Skjoldelevs skæve Candy Corner i perlende samspil med Ulla Vejby, der ligesom Christine Exner er nye på holdet.

Kristian Holm Joensen giver os også en underspillet gang Matador på fem minutter og Lyden af lem, hvor han som fodboldfan lader pikken spille nationalsangen. Kun han kan løfte noget så utrolig plat til poesi. Nationalsange i hobevis får vi siden i et blæret medley af revyens nye kapelmester Trond Lindheim, der dermed får sat sit fornemme mærke på en revy, der nok kan være plat, men aldrig er bange for at tale op til sit publikum.

En revy, der nok kan være plat, men aldrig er bange for at tale op til sit publikum

Således også i Kristan Holm Joensens Hej barber, der med hele holdet i jaket rimer blasert på barber med ord som negliger, abstraher og sætninger som “I stresser mig mer / end jeg kan kaper'” bedårende bygger videre på revyens tradition for dada-inspireret komik.

Odsherred Sommerrevy 2024
Ulla Vejby og Christine Exner hvidvasker i Odsherred Sommerrevy 2024. Foto Anders Christian Hansen.

Skal vi strinte i Kattegat?

Ulla Vejby kan ikke bare spille, men bidrager også med flere gode tekster, der vinkler aktuelle temaer på overraskende måder. Hun er vemodigt rørende som landmandsdatter og tigger kælent-fræk om voksenskældud i sine to viser. Hun er herligt mansplainende i Min nye livsstil, hvor hun ikke har skiftet køn, men bare valgt at leve som mand med dennes ret til at afbryde, få orgasmer og mere i løn.

Christine Exner kan være indebrændt som få og giver også ligestillingen et fur som museumsrundviser i John Ajvide Lindqvists Bronzealderfund. Hun giver den som ballade-diva i egne toner til Sørens Anker Madsens Den gule bølge om klimatiltaget at tisse i badet og dermed spare på vandet.

Ulla Vejby kan ikke bare spille, men bidrager også med flere gode tekster

Det latrinære formidles også i skønsang i Katrine Skjoldelevs hymne En lortesituation. “Skal jeg tisse i støv og krat / eller strinte i Kattegat,” lyder det til i gendigtningen af Danmark, nu blunder den lyse nat. Katrine Skjoldelev bidrager med flere gode tekster og er revyens tusindkunstner, der på imponerende vis får alt til at glide, mens hun selv spiller og især synger med.

Ulla Vejby og Christine Exner centrifugerer cool temaet fra Den sorte svane i Exners Hvidvask for begyndere med gode råd fra vaskekælderen. Gode råd er der også i Kristan Holm Joensens Kursus i konflikt med Exner som skeløjet konfliktcoach for Joensen og Vejbys søde par, der giver ægteskabeligt mundhuggeri nye højder.

Odsherred Sommerrevy 2024
Christine Exner med historisk ligestillingskant i Odsherred Sommerrevy 2024. Foto Anders Christian Hansen.

Mellemlægsanekdoter og skægge vinkler

Vi slipper for endnu en Vanopslagh-rap, men får i stedet socialklasse fems forhåbningsparade i Ulla Vejbys skarpe Du kan godt. Heller ingen Mette i år, men derimod Kristian Holm Joensens klagende socialdemokrat. Til gengæld kommer Inger og bedømmer fjordvand med iltsvind, som var det årgangsvin.

Til gengæld kommer Inger og bedømmer fjordvand med iltsvind, som var det årgangsvin

Vi får et par tynde parforholds- og datingscener, men vi får også militæret som talekor i Rune David Grues seje Verdens bedste arbejdsplads og fuldendt gakkeri på plejehjemmet i Lars Bisgaard og Rasmus Søndergaards kærligt-fjollede tunghørsdrama.

De tre spillere er eminente hver for sig, men fungerer også godt sammen i en revy, der i år virkelig rammer dynamikken mellem Frede Guldbrandsens småsludrende mellemlægsanekdoter, den skæve komik og den stærke musikalitet med skægge, nytænkende vinkler med brod.

Seneste

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen melder nu ud, hvem der er nomineret til priserne for årets bedste nummer og årets...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på tur på Bispebjerg i København med en blanding af nycirkus, værksteder, musik og Marionetteatret fra...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art & Activism. I år med fokus på bæredygtighed og kønsdiversitet under det overordnede tema Utopia....