Del

I denne udgave af ISCENEs podcast Instruktøren har ordet fortæller instruktør Liv Helm om at lave historier, der viser mennesker på kanten af deres eksistens – hvor tabet af mening og det eksistentielle vokser sammen.

Liv Helm er 34 år og er uddannet sceneinstruktør fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Hendes interesse for instruktørfaget startede i Berlin i 2005. Hun debuterede med forestillingen Overload på Odense Teater som blev reumertnomineret til Årets Særpris. I 2016 modtog hun Teaterkatten og en Reumert Talentpris.

Liv Helm har instrueret forestillinger på alle de større teatre rundt om i Danmark, bl.a. Dødshjælp på Mungo Park Kolding, De Rene Rum på Aarhus Teater og Transfervindue på Det Kongelige Teater. Liv arbejder med lyd som en bærende faktor i hendes kunstneriske værker, som ud over teaterforestillinger også rummer audiowalks, radiodrama og site specific-projekter. Hun er medlem af bestyrelsen på scenekunstudviklingsplatformen HAUT, hvor hun også tidligere har været kunstnerisk leder.

Hun er netop nu aktuel med forestillingen Frit Flet på Sort/Hvid og Mungo Park Kolding.

liv helm
Hannah Schneider, Franciska Zahle og Liv Helm. Foto: Kia Hartelius

Læs mere her

Podcasten udarbejdes i et samarbejde mellem ISCENE og Alex Hein.

Alex Hein er scenekunstnerisk iværksætter, sufflør og instruktørassistent på Det Kongelige Teater. Derudover er han kunstnerisk leder af Teater Birgitte og filmselskabet BirgitteFilm, projektleder for teaterformidlinginitiativet Take Me To The Theater og fast teater- og kulturlydreporter hos scenekunstpodcasten Den Fjerde Væg og ISCENE. Alex Hein er en af ISCENEs unge stemmer.

Skuespiller Anna Søgaard Frandsen er speaker.